25 / 04 / 2024

Gelir kaybı ve kira desteğine başvuru yapan esnaf ve tacirler mecliste!

Gelir kaybı ve kira desteğine başvuru yapan esnaf ve tacirler mecliste!

Gelir kaybı ve kira desteği paketlerine başvuruda bulunan esnaf ve tacirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, gelir kaybı ve kira desteği paketlerine başvuruda bulunan esnaf ve tacirlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba, sorusunun Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Ağbaba, ''Aşağıdaki sorularımın Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.

Ağbaba, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''14 Aralık 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan Covid-19'dan etkilenen esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik “gelir kaybı desteği” ve “kira desteği” paketi açıklamıştır. Bu kapsamda esnafa kira ve hibe desteği başvuruları 11 Ocak 2021 tarihinde sonlandırılmıştır.''

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın soruları:
1) Gelir kaybı desteği ve kira desteğine başvuran esnaf ve tacir sayısı ayrı ayrı ne kadardır? Bu başvuruların kaçı olumlu sonuçlanmış, kaçı reddedilmiştir? 
2) Kira desteği başvurusunda bulunan otobüs, servis, taksi şoförlerinin sayısı ne kadardır? Bu iş kollarında çalışanların mal sahibine kira ödediği dikkate alındığında bu başvurular nasıl değerlendirilmektedir? 
3) Başvurusu olumlu sonuçlanan esnaf ve işletmelere hibe desteği hangi yollarla yapılacaktır? 
4) Bu süreçte bankalara borcu bulunan esnafların alacakları hibe desteğinin haczedilmemesi için herhangi bir önlem alınmış mıdır? 
5) Esnaf, sanatkâr ve gerçek kişi tacirlere verilen hibe desteğinin kapsamı genişletilecek midir? Sokak esnafı/satıcıları bu desteklerden yararlandırılacak mıdır? 


Geri Dön