29 / 03 / 2024

Gelir vergisi beyanında son gün bugün!

Gelir vergisi beyanında son gün bugün!

Gerçek kişiler tarafından 2021'de elde edilen serbest meslek kazancı, ticari, ücret geliri, zirai gibi kazançlar için yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilme süresi bugün itibariyle sona eriyor.



Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sitesindeki detaylara göre, 2021 yılında elde edilen ticari kazanç, menkul sermaye iradı, serbest meslek kazancı, ücret geliri, zirai kazanç, gayrimenkul sermaye iradı, ile değer artışı kazancı ve arızi kazançlar için yıllık gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekli.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, söz konusu gelir vergisi beyanında, ticari, zirai ve mesleki faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri yıllık gelir vergisi beyannamelerini elektronik ortamlarda gönderiyor.

Gelir vergisi beyanında son gün bugün!

Yalnızca kira geliri, ücret geliri, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve iratların biri veya birkaçından meydana gelen mükellefler yıllık gelir vergisi beyannamelerini, kendileri için önceden hazırlanmış Hazır Beyan Sistemi üzerinden vergi dairesine gitmeden hızlı ve güvenli şekilde beyan ederek tahakkuk eden vergiyi ödeyebiliyor.

Peki gelir vergisi beyanında 2. taksit ödemeleri ne zaman? İşte detaylar...


Geri Dön