20 / 04 / 2024

Gelir vergisi mükellefleri internetten beyanname verebilir mi?

Gelir vergisi mükellefleri internetten beyanname verebilir mi?

Gelir vergisi mükellefleri internetten beyanname verebilir mi? Milyonlarca mükellefin merak ettiği ve araştırdığı sorunun yanıtını Turyap Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Onur Sarıbay verdi...



Yeni yılın Mart ayına girilmesiyle beraber gelir vergisi beyanı ve ödemeleri de gündeme oturdu. Söz konusu kira gelir vergisi ve kira beyannamesini bu ay içerisinde vermek gerekiyor. 

Gelir vergisi mükellefleri internetten beyanname verebilir mi?

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye’nin en köklü emlak danışmanlık markası Turyap Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Onur Sarıbay şunları dile getirdi: “Kira geliri olan her mülk sahibini ilgilendiren gelir vergisi ödemek vatandaşlık görevlerimizden biridir. 1 Ocak 2021 ve 31 Aralık 2021 tarihleri arasında alınan kira gelirlerinin bildirilmesi ve vergisinin ödenmesi gerekiyor. Bu vergilendirme için kira gelir toplamının yıllık 7 bin TL ve üzeri olması şart. Bu bedelin altında gelir elde edenler bu beyanname vermek zorunda değil. Yıllık 7 bin TL üzeri gelir elde eden vatandaşların mülkün bulunduğu vergi dairesine giderek beyannamelerini vermeleri gerekiyor. Ancak son yıllarda Gelirler İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinden de başvuru yapmak mümkün olabiliyor. Beyannamenin 31 Mart’a kadar verilmesi şartı bulunuyor. Daha sonra bu beyan üzerinden tahakkuk eden vergi bedeli iki taksit halinde mart ve temmuz aylarında ödenebilir” 


Geri Dön