19 / 04 / 2024

Gemlik'e özel kentsel dönüşüm yasa tasarısına yeşil ışık yakıldı!

Gemlik'e özel kentsel dönüşüm yasa tasarısına yeşil ışık yakıldı!

Gemlik'te TBMM Tarım Orman Su İşleri Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit, en büyük amaçlarının insanı korumak, olduğunu vurgulayarak, Gemlik'e özel kentsel dönüşüme olanak sağlayan yasa tasarısı için yeşil ışık yaktı...



Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ın davetlisi olarak ilçeye gelen Tarım Orman Su İşleri Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit ve Komisyon üyesi milletvekilleri İsmet Su, Bedrettin Yıldırım ve Önder Matlı, Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve İlçe Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik ile birlikte incelemelerde bulundular. 


"Gemlik ve Deprem Riski" konulu toplantı öncesinde İlçenin taşınması planlanan sağlam zeminli arazilerdeki zeytin vasfını yitirmiş ağaçlık bölgeler ile makilik alanda gezen milletvekilleri, ilçedeki zeytin ve konserve üreticilerini de dolaştılar. 


Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik ile birlikte TBMM Tarım Orman ve Su İşleri Komisyonu üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ova kesiminin tasfiyesi ve sağlam zeminli arazilerde yeni Gemlik adına 600 hektarlık alana ihtiyaç olduğunu belirterek, 11 bin konut yapılarak riskli bölgelerin deprem riskinden korunabileceğini bildirdi. 


Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasında organize edilen "Gemlik ve Deprem Riski" konulu toplantıda, büyük ilgi gördü. Gemlik Kaymakamı Cahit Işık ve TBMM Tarım Orman ve Su İşleri Komisyonunun MHP'li üyesi Bursa Milletvekili Necati Özensoy'un yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum örgütü yöneticilerinin de katıldığı toplantıda, muhtarlar ve çok sayıda davetli ile belediye meclis üyeleri de yer aldı. 


Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 2008 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000'lik imar planlarında bölgenin zaten tasfiye edilecek alan olarak işlendiğini hatırlatarak, kurum görüşlerinin yarattığı sıkıntıları masaya yatırdı. Kuzey imar Planlarının da rezerv alanlar kapsamına alındığını ancak Anayasa Mahkemesine yapılan itiraz sonucu zeytin koruma kanununa takılarak, yeni rezerv alanlar ile birlikte iptal edildiğini bildiren Yılmaz, "Kuzey imar Planlarında imara açılacak bölge 200 hektar, Arazi Eğimi sonrasında 100 hektar alan kalıyor. Ancak bize 600 hektar alan gerekli" dedi. 

Yeni Marmara Gazetesi


Geri Dön