19 / 04 / 2024

Gençlere TOKİ 2022 Sosyal Konut'ta dev fırsat! Bakan kurum açıkladı! Hemen bakın!

Gençlere TOKİ 2022 Sosyal Konut'ta dev fırsat! Bakan kurum açıkladı! Hemen bakın!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde geçlere özel fırsat! Ailesiyle birlikte ikamet eden gençler, anne baba gelirine ya da ev sahipliğine bakılmadan başvuru yapabilecek! Hemen bakın, bakan Kurum açıkladı.



GECİN GELİRİ BAZ ALINACAK!

Sosyal Konut projesinin ayrıntılarını kamu ile paylaşmak için basın mensuplarının karşısına geçen Bakan Kurum, 18 yaşından büyük gençleri, ailesiyle yaşasa da ayrı değerlendirdiklerini belirtti. Kurum, “18 yaşını geçmiş kişiler orada misafir. Dolayısıyla 18 yaşına gelmiş gençlerimiz evdeki ikamet ve hane halkından sayılmıyor. Ailesiyle oturduğu ya da nüfusa kayıtlı olduğu şehre başvurabilir. Aile geliri değil, gencin geliri önemli” şeklinde konuştu. 

10 soruda TOKİ 2022 sosyal konut projesi tüm detaylarıyla! Kimler başvurabilir?

Böylece anne baba geliri söz gelimi 30-40 bin Türk Liraso olan bir genç, kendi geliri İstanbul’da 18 bin lira, diğer illerde 16 bin lira altında ise başvurusunu gerçekleştirebilecek. Anne babanın ev sahipliği durumu değil, gencin kendi durumu göz önünde bulundurulacak. Eğer üzerine bir tapu kaydı bulunmuyorsa dev fırsattan o da yararlanabilecek.


Geri Dön