29 / 03 / 2024

Gıda krizi büyüyor! 2023'te küresel felaket olmadan önlem alınmalı! 

Gıda krizi büyüyor! 2023'te küresel felaket olmadan önlem alınmalı! 

Dünya ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar, küresel ısınma ve bölgesel çatışmaların sebep olduğu gıda krizi sebebiyle milyonlarca kişinin hayatı tehlikede. Birleşmiş Milletler, önlem alınmazsa, mevcut gıda krizinin 2023 yılında küresel felakete dönüşebileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...



Dünya ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar, küresel ısınma ve bölgesel çatışmaların sebep olduğu gıda krizi sebebiyle milyonlarca kişinin hayatı tehlikede. Pek çok devam eden kuraklık ve çatışmalarla Ukrayna ve Rusya savaşı sebebiyle tahıl sevkiyatındaki aksamalar gıda krizinin derinleşmesini sağlarken; milyonlarca kişi açlık tehdidiyle karşı karşıya. 

Gıda krizi büyüyor! 2023 te küresel felaket olmadan önlem alınmalı!  

Birleşmiş Milletler (BM), gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda, mevcut gıda krizinin 2023 yılında küresel çapta bir felakete dönüşebileceği uyarısında bulundu. Dünya Gıda Programına göre, 45 ülkede yaklaşık 50 milyon insan kıtlığın eşiğinde yer alıyor. 

Dünya genelinde 800 milyondan fazla kişi ise her gece yatağa aç girerken, Uluslararası Para Fonu (IMF) ise büyük fiyat dalgalanmalarının gıda güvensizliğini yükseltmesi sebebiyle dünyanın bir gıda kriziyle karşı karşıya olduğu uyarısınde bulundu. 

İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön