20 / 04 / 2024

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Nisan'da açılacak!

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Nisan'da açılacak!

Giresun'da yapımına 2011 yılında TOKİ tarafından başlanılan 150 yataklı Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bir türlü tamamlanıp hizmete açılamadı.



TOKİ'nin sorumluluğunda yapılan hastanenin yapımında 2 kez müteahhittin el değiştirdiği, 3 kez inşaatın tamamlanması için ek süre verildiği öğrenilirken, hastanenin kesin kabulü ve açılışının Nisan ayını bulabileceği öğrenildi.


Giresun'da Teyyaredüzü mahallesinde karayollarından alınan arazi üzerine inşa edilmekte olan 150 yataklı Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin bir türlü tamamlanamamış olması dikkat çekiyor. TOKİ'nin sorumluluğunda müteahhit bir firma tarafından yapımına 2011 yılı Ağustos ayı içerisinde başlanılan hastanenin alınan bilgilere göre hizmete girmesinin Mart ayı sonunu bulabileceği öğrenildi. 


2 KEZ MÜTEAHHİT DEĞİŞTİRDİ 

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanenin hızlı biçimde yapılması amacıyla  TOKİ  tarafından yapılması 2011 yılında kararlaştırılmıştı. Ancak hastane yapım işini alan müteahhittin işi bırakması, ardından gelen ikinci müteahhittin de bir süre sonra işi bırakması sonucunda 2 vıldan buyana istenilen çalışmanın yapılmaması sonucunda hastane inşaatı 3. kez başka bir müteahhitte verilmişti. İşi son alan müteahhittin belirlenen tarihte işi tamamlayamayacağının görülmesi üzerine TOKİ tarafından 3 kez iş uzatma uygun bulunmuştu. 


MART SONUNDA TESLİM EDİLMESİ PLANLANIYOR 

Yetkililer hastanenin dış cephesinin büyük oranda tamamlandığını, bina içende ise çalışmaların sürdüğünü belirtiler ve Mart ayı sonunda hastaneyi hizmete açmayı planladıklarını kavdettiler.  



Yeşil Giresun Gazetesi




Haber Yeni Giresun Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TOKİ tarafından inşaatına başlanan ve üç müteahhidin 5 yıldır bitiremediği Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin akıbetini Sağlık Bakanına sordu.


CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, "2011 yılında inşasına başlanan 150 yataklı Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin sözleşme gereği yirmi iki ayda tamamlanması öngörülmesine rağmen hala inşaatı tamamlanamamıştır" dedi. 

Bektaşoğlu, hükümet adına genel kuruj salonunda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a sorular yöneltti. Konuşmasında, Giresun'un geçen haftaki kar yağışı sırasında ve sonrasında ulaşım, enerji gibi pek çok konuda hayatı olumsuz yönde etkileyen mahrumiyet ve mağduriyetler yaşadığına dikkat çeken CHP milletvekili Bektaşoğlu, "Hemşerilerim bu yüzyıla yakışmayan kötü koşullara maruz kaldı" ifadesini kullandı. 


"KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTANESİ NE ZAMAN BİTECEK?" 

2011 yılından beri yapımı TOKİ tarafından sürdürülen ancak bir türlü bitirilemeyen Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesiyle ilgili de konuşan Bektaşoğlu şunları söyledi: "Teyyaredüzü mevkisinde, Karayollarından alınan arazi üzerine 2011 yılında inşasına başlanan 150 yataklı Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin sözleşme gereği yirmi iki ayda tamamlanması öngörülmesine rağmen hala inşaatı tamamlanamamıştır. TOKİ'nin sorumluluğunda yürütülen hastane inşaatında, geçen bu dört yıllık sürede bugüne kadar iki müteahhitlik firması çeşitli nedenlerle işi terk yapmış, halen 3'üncü müteahhit çalışmalarını sürdürmektedir.


Yeni Giresun Gazetesi


Geri Dön