23 / 04 / 2024

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşaatı mecliste konu oldu!

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşaatı mecliste konu oldu!

Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bektaşoğlu, sorularını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na sordu..



Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşaatı mecliste konu oldu!


Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bektaşoğlu, sorularını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na sordu.


Bektaşoğlu önergesinde, "07.01.2016 tarihinde, TBMM Genel Kurulunda inşaatı bir türlü tamamlanamayan Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine ilişkin sorumu, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal “Öncelikle, Giresun'la ilgili sayın vekilimizin sorduğu 150 yataklı kadın doğum hastanesi konusunu, Sayın Sağlık Bakanımızla paylaşacağım ve yazılı olarak cevap vereceğiz” diyerek yanıtlamıştır." dedi.


Giresun Teyyaredüzü Mahallesinde, Karayollarından alman arazi üzerine 2011 yılında inşasına başlanan 150 yataklı Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin sözleşme gereği yirmi iki ayda tamamlanması öngörülmesine rağmen inşaatın bitirilmediğini belirten Bektaşoğlu, "TOKİ'nin sorumluluğunda yürütülen hastane inşaatında, geçen bu dört yıllık sürede bugüne kadar 2 müteahhitlik firması çeşitli nedenlerle işi terk etmiş, hâlen 3'üncü müteahhit çalışmalarını sürdürmektedir. Hastanenin ne zaman tamamlanacağı konusu belirsizliğini halen korumaktadır." dedi.


Bektaşoğlu'nun soruları


1. Bakanlığınız konuya ilişkin olarak  TOKİ  nezdinde hangi girişimleri yapmıştır?


2. İnşaatın gecikmesi konusunda Bakanlıkça herhangi bir soruşturma yürütülmüş müdür? İnşaatın gecikme sebebi ve bu konuda sorumluluğu bulunanlar kimlerdir? Bu kişiler hakkında bir yargı süreci söz konusu mudur?


3. Giresun'da kadın ve çocuk sağlığı ve doğum hizmetlerinin elli yıllık bir hastane binasında, sağlık personelinin üstün gayretleri ile yürütülmeye çalışıldığını biliyor musunuz?


4. Giresun’da 2011 yılında inşaatına başlanıp sözleşme süresince teslim edilmeyen doğumevi hastanesi konusunu, TOKİ'nin rant olmayan, sadece kamu hizmeti içeren inşaatlara bakış açısının, iş bitirimindeki imkân, kabiliyet ve yetersizliğinin bir göstergesi olarak değerlendiriyor musunuz?


5. Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini ne zaman tamamlanacak ve hizmete sunulacaktır?





Geri Dön