19 / 03 / 2024

Giresun turizmin gözdesi olacak!

Giresun turizmin gözdesi olacak!

Kısa adı TURSAB olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Giresun’da yaşanan turizm hareketliliğini mercek altına aldı. Bölge Başkanı Suat Gürkök, Giresun Valisi Hasan Karahan’ı makamında kabul etti.



Başkan Gürkök, TÜRSAB’ın temel amacının seyahat acenteliği mesleğinin ve faaliyet alanının temelini oluşturan turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunmak olduğunu belirtti. Havaalanının açılmasıyla hareketlenen İlimiz turizminde, alt yapı ve tanıtım başta olmak üzere, karşılaşılan sorunlar ve çözümlerine yönelik yapılabilecek çalışmalarla ilgili bilgi sundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Karahan, İlimizin tarihi mekânları, eko-köyleri, adası ve yaylaları ile önemli destinasyonlara sahip olduğunu, kendisini hızla yenileyen ve sürekli büyüyen turizm sektöründe İlimizin de yeterli payı alabilmesi için TURSAB’ın gerçekleştireceği etkinliklerin önemini vurgulayarak Bölge Başkanı Gürkök’e çalışmalarında başarılar diledi.



ARAPÇA, RUSÇA VE İNGİLİZCE KURSLARI SÜRÜYOR

Oda üyelerine yönelik Giresun Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan, Arapça, Rusça ve İngilizce kursların devam ettiğini belirten Çakırmelikoğlu, gelişine ve değişen dünyamızda yapancı dilin turizm başta olmak üzere her alanda zorunla hale geldiğini ifade etti.

Çakırmelikoğlu, Özellikle körfez ülkelerinin turizm noktasında ilimize yönelmesiyle birlikte, Arapça ve İngilizcenin büyük bir elzem oluşturduğunu vurgulayarak, “Eğer Arap turizmden üzerimize düşen payı almak istiyorsak, bizde kendimizi ona göre hazırlamalıyız. Eksikliklerimizi gidermeliyiz. Yabancı dilde bu eksikliklerden bir tanesidir” şeklinde konuştu.

Çakırmelikoğlu, Giresunlu iş adamı ve sanayicilerin Rusya ve Ukrayna pazarına doğru yöneldiğini ve Rusçaya da ağırlık verdiklerini sözlerine ekledi.



Giresun Gazetesi


Geri Dön