16 / 04 / 2024

Global Enerji Projeleri ve Finansmanı Zirvesi 3 Haziran'da!

Global Enerji Projeleri ve Finansmanı Zirvesi 3 Haziran'da!

Anadolu Ajansı'nın (AA) "global iletişim ortağı" olduğu Global Enerji Projeleri ve Finansmanı Zirvesi (GEP),a Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı himayesinde, Enerji Stratejileri Derneği (ESDE) ev sahipliğinde, 3-4 Haziran'da Ankara'da...



Anadolu Ajansı'nın (AA) "global iletişim ortağı" olduğu Global Enerji Projeleri ve Finansmanı Zirvesi (GEP), 3-4 Haziranda Ankara'da gerçekleştirilecek.  


Enerji sektörü, dünyada ve Türkiye’de büyüyen ve gelişen sektörlerin başında yer alırken, ülke ekonomilerinin büyümesinde lokomotif görevi üstleniyor. Avrupa, Asya ve Afrika’nın ortasında konumlanan Türkiye, enerji koridorlarının kalbinde yer alıyor.


Bu çerçevede, Türkiye’nin dünya enerji sektöründeki yeri, makro ve mikro göstergelerin  incelenmesi ve değerlendirilmesi, buna bağlı olarak da enerji ekonomileri ve yabancı yatırımcılar için genel bir bakış açısı sağlanması amacıyla Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı himayesinde, Enerji Stratejileri Derneği (ESDE) ev sahipliğinde, Global Enerji Projeleri ve Finansmanı Zirvesi gerçekleştirilecek.


Zirve, başta enerji projeleri finansmanı olmak üzere, Türkiye'de enerji sektörünün sorunlarına çözümler aramak, mevcut ve alternatif enerji kaynaklarını geliştirmek, giderek artan enerji ihtiyacını etkin bir biçimde karşılamak ve dünya enerji pazarında daha fazla söz sahibi olmak amacıyla yeni öngörü ve projeksiyonların değerlendirilebileceği küresel işbirliği dinamiklerini bir araya getirecek.


Global Enerji Projeleri ve Finansmanı Zirvesi'ne, devlet ve hükümet temsilcileri, enerji sektöründe faaliyette bulunan üst düzey şirket yöneticileri, bürokratlar, konusunda uzman yerli ve yabancı akademisyenler, yabancı yatırımcılar ve temsilcilerinin aktif katılımı öngörülüyor.


30 ülkeden ve Türkiye’den bin katılımcının Ankara’da buluşmasını sağlayacak ve "Uluslararası Enerji Yatırım Projeleri ve Finansmanı" ana teması ile gerçekleşecek zirve, 3-4 Haziran tarihleri arasında  Ankara  JW Marriott Hotel’de yapılacak.


AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, 3 Haziran'daki "Bölgesel Enerji Stratejileri – Hazar Enerji Koridoru" konulu oturumda moderatörlük yapacak.


Oturumda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Almanya Federal Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel, Arnavutluk Enerji ve Sanayi Bakanı Damian Gjiknuri, Azerbaycan Enerji Bakanı Natiq Aliyev, İngiltere Enerji Bakanı Michael Fallon, İtalya Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Federica Guidi konuşmacı olacak.


AA


Geri Dön