26 / 04 / 2024

Enerji Projeleri zirvesi 2014

Enerji Projeleri zirvesi 2014

Anadolu Ajansı'nın (AA) "global iletişim ortağı" olduğu Global Enerji Projeleri ve Finansmanı Zirvesi (GEP),a Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı himayesinde, Enerji Stratejileri Derneği (ESDE) ev sahipliğinde, 3-4 Haziran'da Ankara'da...

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanıyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti tartışıldı. Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandı

ZeroBuild Summit 22-Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi 23 Mart'ta TÜYAP'ta!

Merakla beklenen ZeroBuild Summit’22-Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi, 23 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi ZeroBuild Summit 23 Mart 2022'de! 

Sıfır enerji binalara dönüşümü desteklemek için bu yıl ikincisi düzenlenen ZeroBuild Türkiye’21 Sıfır Enerji Binalar Forumu 22-26 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Sektör paydaşları 23-26 Mart 2022’de ZeroBuild Summit etkinliğinde bir araya gelecek.

İki il için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ve Bolu'da hayata geçirilecek enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul’un markalı konut projeleri Irak'a çıkarma yapacak!

İstanbul'un önemli gayrimenkul projeleri, Kuzey Irak'ın güvenlik açısından en emniyetli bölgesi olarak kabul edilen Erbil'de düzenlenecek Paradise İstanbul Emlak Zirvesi'nde tanıtılacak…

Nivo’nun çevre dostu binaları yüzde 30 enerji tasarrufu sağlıyor!

Nivo projeleri çevre dostu projeleriyle yatırımcılarına kazandırıyor. İstanbul'un merkezi konumlarında yükselen Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy projeleri yüzde 30 enerji tasarrufu sağlıyor.  

Hükümet mega projelerden vazgeçmiyor!

Hükümet tasarruf politikalarını uygularken mega projelere de devam ediyor. Bu kapsamda ulaşım ve enerji projeleri tamamlanacak...

Alemad Group Enerji Projeleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alemad Group Enerji Projeleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Emad Al Alıawı tarafından kuruldu. 

Türkerler Holding'ten 5 milyon dolarlık dev inşaat ve enerji projeleri!

Türkiye ekonomisinin en güçlü grupları arasında yer alan Türkerler Holdingin devam eden projelerinin toplam yatırım miktarı 5 milyar doları aştı. Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, 3 yıl içinde bu rakamı 8 milyara çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Artaş inşaat projeleri Körfezli yatırımcılara sunuldu!

11. Gayrimenkul Fuarı ve Arap – Türk Zirvesi’ne katılan Artaş İnşaat'ın projeleri Körfezli yatırımcılara sunuldu.

Alanya Güneş Enerji Santrali'nin yapımına başlandı!

Alanya için dev projeleri hayat geçirmeye devam eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye’deki kamu kurum ve kuruluşları arasında projelendirilen en büyük Güneş Enerji Santrali’nin yapımına Toslak Mahallesi’nde start verdi.

Elazığ ve Bartın'da enerji iletim hattı projeleri için kamulaştırma!

154 kV Elazığ 2-Maden 2-Ergani Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi ve 154 kV Yeniçates-Bartın Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi için acele kamulaştırma kararı alındı. İşte kararlar..

Enerji Projeleri zirvesi 2014 Haberi

Enerji Projeleri zirvesi 2014

Anadolu Ajansı'nın (AA) "global iletişim ortağı" olduğu Global Enerji Projeleri ve Finansmanı Zirvesi (GEP), 3-4 Haziranda Ankara'da gerçekleştirilecek.  


Enerji sektörü, dünyada ve Türkiye’de büyüyen ve gelişen sektörlerin başında yer alırken, ülke ekonomilerinin büyümesinde lokomotif görevi üstleniyor. Avrupa, Asya ve Afrika’nın ortasında konumlanan Türkiye, enerji koridorlarının kalbinde yer alıyor.


Bu çerçevede, Türkiye’nin dünya enerji sektöründeki yeri, makro ve mikro göstergelerin  incelenmesi ve değerlendirilmesi, buna bağlı olarak da enerji ekonomileri ve yabancı yatırımcılar için genel bir bakış açısı sağlanması amacıyla Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı himayesinde, Enerji Stratejileri Derneği (ESDE) ev sahipliğinde, Global Enerji Projeleri ve Finansmanı Zirvesi gerçekleştirilecek.


Zirve, başta enerji projeleri finansmanı olmak üzere, Türkiye'de enerji sektörünün sorunlarına çözümler aramak, mevcut ve alternatif enerji kaynaklarını geliştirmek, giderek artan enerji ihtiyacını etkin...