28 / 03 / 2024

GMSİ ödeme tarihleri 2014!

GMSİ ödeme tarihleri 2014!

GMSİ vergisi her sene gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir için ödeniyor. Peki bu verginin mükellefi kimlerdir? Vergi ne zaman ödenir? İşte GMSİ ödeme tarihleri 2014...



GMSİ ödeme tarihleri 2014!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ)" olarak tanımlanıyor ve gelir vergisinin konusunu oluşturuyor.


Gayrimenkul sermaye iradının mükellefi, kira gelirine konu mal ve hakların sahipleri, mutasarrıfları, zilyedleri, irtifak ve intifa hakkı sahipleri ile kiralanmış bir mal veya hakkın kiraya verilmesi durumunda kiracılar oluyor.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi bir sene boyunca gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirlerin istisna bedelini aşması durumunda vergiye tabi oluyor.


Söz konusu vergi yılın belli dönemlerinde iki eşit taksit halinde ödeniyor.


GMSİ ödeme dönemleri 2014..

GMSİ vergisi için ilk taksitler Mart ayının 31'ine kadar ödenecek. Verginin ikinci taksitleri ise Temmuz ayında ödenecek.


GMSİ vergisi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Beyannamenin ise en geç 25 Mart'a kadar verilmesi şart.


GMSİ istisna bedelleri..

Mesken kiralamalarında 2013 takvim yılında elde edilen kira gelirlerine uygulanmak üzere istisna bedeli 3.200 TL olarak belirlendi.


İnternetten GMSİ ödeme!




Geri Dön