28 / 03 / 2024

GMSİ ödeme dönemleri

GMSİ ödeme dönemleri

GMSİ vergisi her sene gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir için ödeniyor. Peki bu verginin mükellefi kimlerdir? Vergi ne zaman ödenir? İşte GMSİ ödeme tarihleri 2014...

İstanbulkart'ta yeni dönem başlıyor! Artık minibüslerde de ödeme yapılabilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), minibüslerde İstanbulkart ile ödeme dönemini başlattığını duyurdu. Buna göre yapılacak olan uygulamada ilk etapta pilot bölge olarak seçilen Arnavutköy ilçesinde hayata geçmiş oldu. Minibüs yolcuları da aktarma ve indirim avantajlarından faydalanabilecekler. 

Konut kredisinde bankaların açıkladığı geri ödeme rakamları korkuttu!

Ev sahibi olmak isteyenler kredi bulmakta zorluk yaşarken, bankaların istediği faiz ve geri ödeme miktarları vatandaşları endişelendiriyor.  10 yıllık geri ödemeli kredilerde faizlerle ödeme dörde katlanıyor.  İşte 2 milyon TL için bankaların istediği taksit ve geri ödeme tutarları.

Çalışan emekliye 5 bin lira ödeme düzenlemesinden 4,7 milyon kişi yararlanacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş yaptığı açıklamada çalışan emeklilere bir kereye mahsus olacak şekilde 5 bin lira ödenmesine yönelik düzenlemeden, 4 milyon 688 bin 945 kişinin faydalanacağını kaydetti.

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisinde geriye dönük para iadesi yapılacak

Emlak vergisi ikinci taksit ödeme dönemi başlarken milyonlarca tapu sahibi de geriye yönelik 5 senelik para iadesi hatırlatması kaydedildi. Listede adı soyadı olanlar 563 Türk Lirası para iadesi alacak. İşte ayrıntılar...

Bayraktar: Konut her zaman faiz ve dövizi yener

Bayraktar İnşaat Yönetin Kurulu Başkanı Erdoğan Bayraktar, gayrimenkul ve konutun kriz dönemleri dahil her zaman faiz ve dövizi bastırdığını kaydetti. Bayraktar, Adres Ankara Projesi’nin de faiz ve dövizi yeneceğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Yüksek faiz oranları, konut satışlarını etkiledi. Kredili konut satışları dip yaparken, geçmiş yılların aynı dönemleri ile kıyaslandığında son 8 yılın en düşük eylül ayı satışı kaydedildi.

BES'te kısmen ödeme dönemi: Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelik değişikliği, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) katılımcılara birikimlerinin yüzde 50'sine kadar olan kısmını toplu halde çekebilme hakkı tanıdı.

Akaryakıtta yeni dönem! Yakıtını şimdi al sonra öde dönemi başladı!

Akaryakıta gelen zamlar sonrası yeni dönem başladı. Bu bağamda Türk Petrolleri akaryakıt istasyonlarında şimdi yakıtını al sonra ödeme dönemi başladı.

Gms Kentsel Dönüşüm Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Gms Kentsel Dönüşüm Yapı Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Aydın Kiyan ve Müzeyyen Barut ortaklığında kuruldu.

Akfen Holding'in 6. kupon ödeme dönemi faiz oranı yüzde 5,0433!

Akfen Holding tarafından ihraç edilen 200 milyon TL tahvilin 20 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak olan 6. kupon ödeme dönemine ilişkin faiz oranı yüzde 5,0433...

Emlak vergisi ödeme 2021 online!

Emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi yaklaşırken, vatandaşlar online ödeme işlemlerini araştıyor. İşte emlak vergisi ödeme 2021 online...

Akfen Holding'in 5. kupon ödeme dönemi faiz oranı yüzde 4,6798!

Akfen Holding'in ihraç edilen TRSAKFHK2111 ISIN Kodlu 200 milyon TL tahvilin 17 Şubat 2021 tarihinde yapılacak olan 5. kupon ödeme dönemine ilişkin faiz oranı yüzde 4,6798 olarak kesinleştirildi.

Emlak vergisi ödeme 2020 online!

Emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi yaklaşırken, vatandaşlar online ödeme işlemlerini araştıyor. İşte emlak vergisi ödeme 2020 online...

GMSİ ödeme dönemleri Haberi

GMSİ ödeme dönemleri

GMSİ ödeme tarihleri 2014!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ)" olarak tanımlanıyor ve gelir vergisinin konusunu oluşturuyor.


Gayrimenkul sermaye iradının mükellefi, kira gelirine konu mal ve hakların sahipleri, mutasarrıfları, zilyedleri, irtifak ve intifa hakkı sahipleri ile kiralanmış bir mal veya hakkın kiraya verilmesi durumunda kiracılar oluyor.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi bir sene boyunca gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirlerin istisna bedelini aşması durumunda vergiye tabi oluyor.


Söz konusu vergi yılın belli dönemlerinde iki eşit taksit halinde ödeniyor.


GMSİ ödeme dönemleri 2014..

GMSİ vergisi için ilk taksitler Mart ayının 31'ine kadar ödenecek. Verginin ikinci taksitleri ise Temmuz ayında ödenecek.


GMSİ vergisi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Beyannamenin ise en geç 25 Mart'a kadar verilmesi şart.


GMSİ istisna bedelleri..

Mesken...