27 / 04 / 2024

Göçmen Konutları'na inşa edilecek okul için eylem yapıldı!

Göçmen Konutları'na inşa edilecek okul için eylem yapıldı!

İstanbul Başakşehir’de Göçmen Konutları içindeki parka okul yapılmasına karşı çıkan mahalle sakinleri eylem yaptı. Vatandaşlar, boş araziler dururken bölgenin tek yeşil alanı olan parka okul yapılmasını istemediklerini belirtti.



İstanbul Başakşehir’de Göçmen Konutları içindeki parka okul yapılmasına karşı çıkan mahalle sakinleri eylem yaptı. Vatandaşlar, boş araziler dururken bölgenin tek yeşil alanı olan parka okul yapılmasını istemediklerini belirtti. Grup, çevresi bariyerlerle çevrilen ve iş makinelerinin bulunduğu alanın önünde basın açıklaması yaptı.


Başakşehir Vatankent’te yer alan park alanına yapılmak istenilen okul inşaatı Göçmen Konutları sakinleri tarafından protesto edildi. Yapılmak istenilen kız imam hatip lisesine karşı olmadıklarını belirten vatandaşlar, Göçmen Konukları’ndaki tek yeşil alanın ranta kurban edilmesine tepki gösterdiklerini söyledi. Site sakinlerinden Sema Bilir, inşaatın hukuksuz bir şekilde yapıldığını ifade ederek, park ile ilgili mahkeme sürecinin devam ettiğine değindi. Okul ihtiyacının bahane olduğunu ileri süren Bilir, çocukların hedef haline getirildiğini öne sürdü. Bilir, “Bunu yapanlar, parksız kalacak çocukların vebalini üstlenme sorumluluğunu gösterebilecekler mi?” diye sorarak şöyle konuştu: “Nasıl ki çocuklarımızın bir damla gözyaşı bizlere acı çektiriyorsa parksız kalacak olan bunca çocuğun gözyaşını nasıl dindireceğimizi de bize lütfen açıklasınlar.”


İstanbul Kent Savunması, söz konusu alanda eylem yaptı. Üzerinde 523 adet ağacın bulunduğu, site sakinlerinin nefes alabildikleri ve doğal afet durumunda sığınabilecekleri tek yer olan park alanı halka kapatıldı. Ağırlıkla Bulgaristan göçmenlerinin yaşadığı ve Türkiye’nin en büyük imam hatip lisesine on dakika mesafede olan sitenin tek yeşil alanı, yürütmeyi durdurma talebiyle açılmış dava sürerken, imam hatip kız lisesi inşaatı başlatılması için polis tarafından ablukaya alındı. İstanbul Kent Savunması’nın eylemine katılanlar, “Yaşam alanlarını savundukları için polis şiddetine maruz kalan site sakinleri, ‘imam hatip gönüllüleri’ ile karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor.” görüşünü dile getirdi.


BETON DEĞİL PARK İSTİYORUZ


Vatankent’te toplanan kalabalık sac levhalarla kaplı inşaat alanının etrafında bir yürüyüş gerçekleştirdi. Park ve basketbol sahasının bulunduğu alanın park olarak kalmasını isteyen site sakinleri, yürüyüş esnasında, “Beton değil park istiyoruz” sloganları attı. Yürüyüşten sonra park girişinde toplanan site sakinleri bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, şu anki mevcut parkın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin malı olduğu belirtilerek, İBB’ye ait tüm park ve bahçelerin o il sınırları içinde yaşayan tüm insanların ortak kullanım alanı olduğuna dikkat çekildi. Parkın etrafında emniyet ekipleri yoğun güvenlik önlemleri alırken TOMA’lar da hazır bekletildi. Basın açıklamasına katılan Başakşehir Kent Savunması ve diğer sivil toplum kuruluşları olaysız bir şekilde dağıldı.


Zaman


Geri Dön