28 / 03 / 2024

Göksu Aqua Park projesi Beykoz'a nefes aldıracak!

Göksu Aqua Park projesi Beykoz'a nefes aldıracak!

Turizm ve eğitime ağırlık veren Beykoz Belediyesi'nin Aqua Park projesi ilçeye değer katacak. 2 yılda bitecek projede; havuzlar, restaurant, spa, solarium, bin 500 araçlık otopark yer alıyor



Kentin ciğerlerini oluşturan ormanları ve temiz havası anılan Beykoz, birbirinden önemli projelerle eğitim ve turizm merkezi olmaya hazırlanıyor. Yeni okullar, sağlık merkezleri, üniversiteler, oteller ve sosyal tesislerle Beykoz, 5 yıl içinde birbirinden önemli projeleri kucaklayacak.

Aqua Park, Beykoz’da bu dönemde ilçede yükselecek projeler arasında yer alıyor. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu onaylı proje, ‘Yap-İşlet-Devret’ modeliyle inşa edilecek. 2 yılda hayata geçmesi planlanan Aqua Park,  yüklenici firma tarafından 28 yıllığına işletecek. Aqua Park Projesi’nde; havuzlar, sosyal tesis, 12 kaydırak, restaurant, fitness Center, hamam, sauna, Spa masaj, solarium, buhar banyosu, şok havuzu, squash, 1500 araçlık otopark yer alıyor.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, bu tür projelerin doğa dostu ve yeşil alanlar olarak inşa edildiğine dikkat çekti. Temel amacın eğlence olmasına rağmen, bu  mekanlarda ailelerin çocuklarıyla şehir hayatının stresinden uzaklaşarak doğanın kucağında huzuru yakalayabilecekleri doğal ortamlar oluşturacaklarını belirten Başkan Çelikbilek “Beykoz’da yapılacak Aqua Park, sadece yerli değil yabancı turistlerin de yoğun ilgi göstereceği bir alan olacak. Depreme dayanıklı olarak inşa edilecek Aqua Park Projesi’nin yanı sıra Kılıçlı Film Platosu, Karlıtepe Mesire Alanı, Küçüksu Mesire Alanı projelerini de yakında hayata geçireceğiz. Bunlar sadece Beykoz’a değil, Anadolu Yakası’na da artı değer kazandıracak” diye konuştu.

ŞENOL BAŞTAKAR/Star


Geri Dön