26 / 04 / 2024

Göktürk ve Zekeriyaköy'deki villa fiyatına İskoçya’da şato satın alınabiliyor! 

Göktürk ve Zekeriyaköy'deki villa fiyatına İskoçya’da şato satın alınabiliyor! 

Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türklerin yeni gözde ülkesinin İskoçya olduğuna dikkat çekti. Jenkins, söz konusu açıklamasında Göktürk ve Zekeriyaköy'deki villa fiyatına İskoçya’da şato satın alınabildiğini belirtti.



Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; söz konusu açıklamasında Neşe Alex Jenkins, "Hazır oğlum/kızım okuyor… Kira ödemek yerine konut alalım diye düşünen çok sayıda aile var" dedi. 

Jenkins, bunun nedeninin de Londra dışındaki bu 3 kentte 200- 250 bin sterline konut sahibi olunabilmesi olduğuna dikkat çekti. Buralarda kira getirisi de yüzde 6-7 bandında seyrediyor. 

Göktürk ve Zekeriyaköy deki villa fiyatına İskoçya’da şato satın alınabiliyor! 

Türkiye’de ev fiyatlarının çok arttığını da anımsatan Jenkins, Türkiye ile İskoçya'yı "2 milyon sterline İskoçya’da bir şato almak mümkün. Yani İstanbul Göktürk’te, Zekeriyaköy’de bir villa fiyatına İskoçya’da şato alınabiliyor" ifadelerini kullanarak karşılaştırdı. 

Şato alan ya almak isteyen Türk yatırımcı olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Jenkins, bir müşterisinin İskoçya’daki bir şato ile uzun süredir ilgilendiğine, yatırım analizlerinin devam ettiğine dikkat çekti. 

"Diğer bir Amerikalı yatırımcı ise benzer bir şatoyu spa otel ve müzeye çevirmek üzere" diyen Jenkins, İskoçya’da “tarım arazisi” yatırımı yapıldığının da altını çizdi. 

Konuya ilişkin açıklamasında "Amerikalılar ve İsrailliler, İskoçya’dan tarım arazisi topluyor" ifadelerine yer veren Jenkins, Londra’da emlak portföyü olan birkaç Türk yatırımcının ve Trakya bölgesinden süt ve ürünleri ile ilgili önde gelen bir firmanın da bu işi incelediğine ve alternatifleri değerlendirdiğine dikkat çekti. 

Göktürk ve Zekeriyaköy deki villa fiyatına İskoçya’da şato satın alınabiliyor! 

Türkler neden Galler’e yatırım yapmıyor? 

İngiltere’nin Galler, İngiltere ve İskoçya bölgelerinde (kendi içinde devlet) emlak yatırımı ve kiralamalar, bu devletin tamamen kendi kanunları, işlem ve uygulamaları kapsamında yapılıyor. 

Lease denilen sahiplik süreleri, emlak satış fiyatlarının tespiti, kiralama fiyatları, uygulanan kiralama politikaları değişiyor. 

Tüm bu bölgeler içinde özellikle kiralama konusunda en çok sınırlama koyan da Galler. Bu durum da yatırımcının düşünmesine neden oluyor ve diğer bölgelerle karşılaştırma yapmaya yönelmesini sağlıyor. 

TOKİ Kırıkkale projesi için Mayıs 2023 müjdesi geldi! 132 konutluk yeni proje geliyor!

TMO buğday alım fiyatını ne kadar yapacak? Çiftçiler 10 bin 500 TL diyor! Buğday alım fiyatı ne zaman açıklanacak?

Asgari ücrete ilişkin kritik açıklama! 2023 Temmuz'da ara zam geliyor!


Geri Dön