19 / 04 / 2024

Gölcük Denizevler'de binalar kentsel dönüşüm bekliyor!

Gölcük Denizevler'de binalar kentsel dönüşüm bekliyor!

Denizevler Mahallesi'nde 1.5 yıl önce kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar başlanmıştı. 2 bina yıkılırken diğer binalar ise halen yıkılmayı bekliyor.



Kentsel dönüşüm projesinin başlatıldığı Gölcük Denizevler Mahallesi'nde bir ilerlemeden söz etmek mümkün değil. Mahalle, bu haliyle adeta bir ölü şehir gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın I uygulamaya koyduğu 6306 Sayılı Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun doğrultusunda başlatılan 'Kentsel Dönüşüm Projesi', dönemin valisi Ercan Topaca'nın da katılımıyla Gölcük Denizevler'de start almıştı. Proje başlangıcında ise 2 bloğun yıkımı gerçekleşmişti. Denizevler Mahallesinde yaşayanlar burada hayatlarına devam ederken bazı evlerin de mahkemelik durumu halen devam ediyor. 


MAHALLELİ DE DERTLİ 


Denizevler Mahallesi'ndeki binalar atıl bir halde dururken 1.5 yıl önce başlatılan kentsel dönüşüm adı altındaki yıkımlar ne var ki devam etmedi. 

Yaşanan tüm bu gelişmeler bölgedeki vatandaşları da huzursuz ve mutlu ediyor. Bilindiği gibi Denizevler Mahallesi sakinleri, bu belirsiz durumun bir an önce giderilmesini istiyor. Tüm bu gelişmeler yanında, alandaki binaları atıl bir vaziyette durması mahalleyi adeta ölü bir şehir görünümüne sokuyor. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön