20 / 04 / 2024

Gölcük için mimari plan hazırlandı!

Gölcük için mimari plan hazırlandı!

Gölcük'te yapılması planlanan kentsel dönüşüm noktalarından biri, Gölcük'ün merkezindeki yaklaşık 40 bin metrekarelik alan olarak belirlenmişti. Merkezdeki dönüşüm için mimari plan hazırlanmış durumda..



İlçemizde yapılması planlanan kentsel dönüşüm noktalarından biri, Gölcük'ün merkezindeki yaklaşık 40 bin metrekarelik alan olarak belirlenmişti. Merkezdeki dönüşüm için mimari plan hazırlanmış durumda Merkezde yapılacak kentsel dönüşüm, Gölcüklülerin en çok merak ettiği projelerden biri. 


İlçemizde geçtiğimiz yıl içerisinde Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yönetiminde yapılan basın toplantısında, Göleük'ün üç farklı noktasında önemli bir projenin yapılacağı bilgisi aktarıldı. Bu proje, ilçemizde belirlenen noktalarda yapılacak kentsel dönüşüm ile ilgiliydi ve bu üç noktada yapılacak dönüşümün ardından Göleük'ün daha farklı bir görüntüye kavuşacağı açıklanmıştı. Bu kapsamda Gölcük Denizevler, sanayi sitesinin olduğu alan ve ilçemiz merkezindeki belirli bir alanda kentsel dönüşüm yapılacağı açıklandı. Bu dönüşüm ile birlikte ilçemizdeki hasarlı bina sayısı da önemli ölçüde azaltılmış ve kentin kötü görüntüsü de yenilenmiş olacağı belirtilmişti. 


GÖLCÜKLÜLER MERAKLA BEKLİYOR 

Denizevler'de yapılacak olan dönüşüm neticesinde bu alandaki binalar yıkılacak ve boş kalacak kısım, tır parkı olarak kullanılacak. Sanayi sitesi ise ilçemiz merkezinin dışına çıkacak ve daha modern bir yapıya sahip olacak. Son olarak ilçemizin en çok merak edilen bölgesi olan merkezdeki dönüşüm ise halkın en çok ilgisini çeken nokta. Yaklaşık 40 bin metrekarelik alanda yapılacak olan kentsel dönüşüm neticesinde, Amiral Sağlam Caddesi'nin girişinden Anıtpark'ın görülmesi hedefleniyor. Buradaki binalar da yıkılarak altları bin araçlık otopark olmak suretiyle merkezde yeni binalar ve sosyal alanlar, yerlerini alacak. Daha modern ve güvenilir binalarla donanması planlanan Göleük'ün merkezindeki dönüşüm için mimari plan hazırlanmış durumda. Bu plan, teknik ekiplere sunulmasının ardından belirtilen alandaki eksikliklere yoğunlaşılacak ve ardından ana proje oluşturulacak. Son olarak da projenin ihalesi yapılarak merkezdeki dönüşüme başlanacak. Gölcüklüler, merkezdeki dönüşümü merakla beklediklerini her seferinde belirtiyor.



Gölcük Postası


Geri Dön