24 / 04 / 2024

gölcük merkez kentsel dönüşüm

gölcük merkez kentsel dönüşüm

Gölcük'te yapılması planlanan kentsel dönüşüm noktalarından biri, Gölcük'ün merkezindeki yaklaşık 40 bin metrekarelik alan olarak belirlenmişti. Merkezdeki dönüşüm için mimari plan hazırlanmış durumda..

Mehmet Ellibeş: Gölcük Merkez'de dönüşüme engel kalmadı!

Gölcük'te yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde, Merkez Mahallesi'nde kentsel dönüşümün yapılacağına dair karar verildi. Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, dönüşümün önünde bir engel kalmadığını belirtti.

Gölcük Merkez Mahallesi'nde riskli alan ilan edildi!

Kocaeli Gölcük ilçesine bağlı Merkez Mahallesi sınırları içerisinde 46 bin 337 metrekare alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz: Çalışmalar hangi mahallelerde ne durumda? 

Gölcük’ün merkezinin dönüşümüne imkan sunacak olan Kentsel Dönüşüm projesinde yeni yapılacak binalar için zemin iyileştirme çalışması sürüyor. Peki Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi kentsel dönüşüme giriyor!

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi'nde riskli bölge olarak bilinen alan için beklenen haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın maliyet sebebiyle uygun bulmadığı kentsel dönüşüm projesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Gölcük Coşkun Otel binasının kentsel dönüşümü onaylandı!

Gölcük merkezinde yer alan Coşkun Otel Binası ile ilgili kentsel dönüşüm için başvuru Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 

Gölcük Denizevler'de yıkım tamam!

Gölcük Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Sivritepe'de yapımı tamamlanan kentsel dönüşüm projesinden sonra Denizevler Mahallesinde tahliye edilen 48 binanın yıkımı tamamlandı. 

Necmi Kocaman: Gölcük’te dönüşüm planları için acele edilmeli!

Elazığ’daki deprem sonrasında kentsel dönüşüm konusu yeniden gündem oldu. Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Gölcük Arama Kurtarma Derneği GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman ise kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili konuştu.

Gölcük'te kentsel dönüşüm projesinin yüzde 99'u tamam!

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Gürel, yüzde 99’u biten projeyle ilgili hak sahiplerinin bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

İsmail Aynacı: Gölcük depreme hazır değil!

Kocaeli Gölcük İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı açıklama yaptı. Açıklamada Gölcük’ün deprem bölgesi olduğunu ve olası bir depremden etkileneceğini bu sebeple Gölcük’te hızlı bir şekilde kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini vurguladı.

Gölcük'teki kaçak yapılar yıkılıyor!

Kaçak yapıyla mücadelesine devam eden Gölcük Belediyesi, Merkez Mahallesi, 3.Sokakta yer alan kaçak binayı yıktı.

Gölcük Necati Çelik Semt Polikliniği'nin yıkım ihalesine 12 teklif!

Gölcük Necati Çelik Merkez Semt Polikliniği ve Verem Savaş Dispanser binasının yıkımı ve enkazının taşınması için düzenlenen ihaleye 14 firma teklif verdi.

Gölcük'te deprem enkaz alanında artık at yarışları yapılıyor!

Binlerce binanın yıkıldığı Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Gölcük'te, enkazın döküldüğü alanda oluşturulan at yarışı pistiyle ata sporu binicilikle ilgili etkinliklere ev sahipliği yapıyor...

Gölcük'ün otopark sorunu çözülecek!

Kocaeli Gölcük Belediyesi tarafından yapımına başlanan katlı otopark ve sosyal merkez projesi inşaatında sona yaklaşıldı. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

TOKİ Gölcük Sivritepe başvuruları bugün sona eriyor!

Gölcük Belediyesi tarafından Denizevler Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında Şirinköy Sivritepe’de hayata geçirilen TOKİ evleri için başvurular bugün sona eriyor.

gölcük merkez kentsel dönüşüm Haberi

gölcük merkez kentsel dönüşüm

İlçemizde yapılması planlanan kentsel dönüşüm noktalarından biri, Gölcük'ün merkezindeki yaklaşık 40 bin metrekarelik alan olarak belirlenmişti. Merkezdeki dönüşüm için mimari plan hazırlanmış durumda Merkezde yapılacak kentsel dönüşüm, Gölcüklülerin en çok merak ettiği projelerden biri. 


İlçemizde geçtiğimiz yıl içerisinde Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yönetiminde yapılan basın toplantısında, Göleük'ün üç farklı noktasında önemli bir projenin yapılacağı bilgisi aktarıldı. Bu proje, ilçemizde belirlenen noktalarda yapılacak kentsel dönüşüm ile ilgiliydi ve bu üç noktada yapılacak dönüşümün ardından Göleük'ün daha farklı bir görüntüye kavuşacağı açıklanmıştı. Bu kapsamda Gölcük Denizevler, sanayi sitesinin olduğu alan ve ilçemiz merkezindeki belirli bir alanda kentsel dönüşüm yapılacağı açıklandı. Bu dönüşüm ile birlikte ilçemizdeki hasarlı bina sayısı da önemli ölçüde azaltılmış ve kentin kötü görüntüsü de yenilenmiş olacağı belirtilmişti. 


GÖLCÜKLÜLER MERAKLA...