28 / 03 / 2024

Gölcük Denizevler'de yıkım tamam!

Gölcük Denizevler'de yıkım tamam!

Gölcük Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Sivritepe'de yapımı tamamlanan kentsel dönüşüm projesinden sonra Denizevler Mahallesinde tahliye edilen 48 binanın yıkımı tamamlandı. 



17 Ağustos Gölcük depreminde birçok binanın zarar gördüğünü Gölcük Denizevler Mahallesi'nde Gölcük Belediyesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'nca kentsel dönüşüm projesi tamamlandı. Yeni inşa edilen 541 konuta mahalle sakinleri taşınmıştı. Bu durumunun ardından Denizevlerde boşaltılan 48 binanın yıkımını da başlanmıştı. Hafta sonu son binanın yıkılmasıyla da yıkım çalışması tamamlandı ve bölgede depremi hatırlatan hayalet bina kalmadı.

SON BİNA HAFTA SONU YIKILDI

Bugün Kocaeli'de yer alan habere göre; Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ''Çevre Şehircilik Bakanlığı iş birliğiyle yaptığımız Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 541 konutun tamamlanması sonrasında Denizevler kentsel dönüşüm sahasındaki vatandaşlarımız Sivritepe konutlarına taşınmışlardı. Denizevlerde bu kapsamda boşaltılan ve yıkılan 48 binadan sonra bugün yıkımı gerçekleştirilen son bina ile yıkım işlemi tamamlanmış oldu.

DENİZEVLER DIŞINDA 72 BİNA YIKILDI

Ayrıca güvenlik yönünden tehlike arz eden orta hasarlı olup onarım ve güçlendirmesi yapılmayan ya da metruk olan binaların yıkımına da Yapı Kontrol ve Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda da bugüne kadar çeşitli mahallelerimizde bulunan 72 binanın yıkımı ve enkazının taşınması gerçekleştirildi.''


Geri Dön