17 / 04 / 2024

Gölcük Merkez Mahallesi'nde dönüşüm başlıyor!

Gölcük Merkez Mahallesi'nde dönüşüm başlıyor!

Gölcük'te geçtiğimiz yıl yapılan toplantı ile birlikte ilçemizde belli noktalarda kentsel dönüşümün yapılacağı belirtilmişti. Gölcük'te yapımı planlanan kentsel dönüşüm ile ilgili olarak Merkez Mahallesi'ndeki konutların risk raporu alması gerekiyor.




Gölcük'te yapımı planlanan kentsel dönüşüm ile ilgili olarak Merkez Mahallesi'ndeki konutların risk raporu alması gerekiyor. Bu konuda gerekli adımların atıldığı, yetkililerce kaydedildi 


Gölcük'te geçtiğimiz yıl yapılan toplantı ile birlikte ilçemizde belli noktalarda kentsel dönüşümün yapılacağı, hasarlı bina sayısının azaltılarak halka güvenli binalarda ikamet etme olanağı tanınacağı belirtilmişti. Aradan geçen zaman içerisinde konu ile ilgili olarak 3 ana bölgede çalışmalar yapıldı ve birtakım düzenlemeler gerçekleştirildi. Bu proje ile birlikte 3 ana bölgeden biri olan Merkez Mahallesinin kentsel dönüşüme uğrayacak olan kısmında ikamet eden vatandaşlara belli oranda kira yardımı uygulanacağı da ifade edilmişti. 


'HERHANGİ BİR SIKINTI YOK'


Yapılacak olan kira yardımı konusunda önemli hususlar bulunuyor. Öncelikli olarak, kira yardımını alacak kişilerin ellerinde bir risk raporu bulunması gerekiyor. Bu raporu elinde bulundurmadan evinden çıkan kişiler, devletin kentsel dönüşüm yapılmasından ötürü vereceği kira yardımından faydalanma hakkına sahip olamayacak. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan belediye yetkilileri, "Risk raporu, sadece Merkez Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme uğrayacak alan için verilecek. Bu raporların hazırlanması konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Raporlar, ilgili tüm kişilerin elinde olacak. Konu ile ilgili herhangi bir sorun bulunmuyor. Tüm çalışmaları, prosedür ne gerektiriyorsa bu yönde yaptık" dedi.


Gölcük Postası


Geri Dön