29 / 03 / 2024

Gölcük Örcün'deki tarihi konakta sona gelindi!

Gölcük Örcün'deki tarihi konakta sona gelindi!

Gölcük belediyesince Örcün Köyünde Yapımı Hızla süren Tarihi Konakta son düzlüğe gelindi




Gölcük Belediyesi'nce Örcün Köyünde Yapımı Hızla süren Tarihi Konakta son düzlüğe gelindi

 

Konak, ilçeye dışarıdan gelenler için butik otel olarak kullanılacak Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile birlikte Gölcük Belediyesi’nin, Saraylı – Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam Projesi kapsamında Örcün’de yapımına devam edilen Tarihi konak ,Turizm hareketliliği açısından önemli bir konuma sahip olan Gölcük ‘ün Köyleri Saraylı ve Örcün’de çeşitli çalışmalar yapılarak bu bölgedeki aktif yapının daha da arttırılması hedefleniyor.

 

İLÇE TURİZMİNE CANLILIK KAZANDIRILACAK

 

Bu kapsamda her iki köyde de yapılan projeler ile birlikte bu bölgelere daha fazla turistin çekilmesi için çeşitli çalışmalara devam ediliyor. Bunun yanı sıra, ilçemizdeki diğer etkinlikler de bu bölgenin daha fazla hareketlenmesinde etkili oluyor. Misafirler, konakta barınacak İlçemiz genelinde ve özellikle Saraylı ile Örcün köylerinde yapılan etkinlikler, Gölcük’ün adının dış dünyaya duyurulmasında oldukça önemli. Gölcük’te özellikle il dışından gelen misafirlerin konaklayabilmesi için bu kapsamda bir çalışma yapılıyor. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile birlikte Gölcük Belediyesi’nin Örcün Köyü’nde yaptığı konakta son düzlüğe gelindi. Zemin kat üzerine iki katın inşa edildiği, bekleme salonunun bulunduğu zemin katın üstündeki iki katta toplam 8 odanın bulunduğu konak, yapımı tamamlandıktan sonra misafirlerin kullanımına açılacak. İlçe dışından gelen misafirlerin barınma sorunu yaşamaması için yapılan bu konağın her odasında birer hususi tuvalet de bulunuyor. Konağın kısa bir süre içerisinde bitirilmesi planlanırken misafirlere de bu konakta yer verilerek Örcün’de konaklamaları sağlanacak.



Gölcük Belediyesi



Haber Manşet Kocaeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Gölcük Örcün köyünde yapımı süren tarihi konağın yapımında sona yaklaşılıyor.


Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Gölcük Belediyesi’nin katkılarıyla Saraylı –Örcün Tarih Koridoru’nda yapımına devam edilen konağın çalışmaları sürüyor. Turizm hareketliliği açısından önemli bir konuma sahip olan ilçedeki iki köyü Saraylı ve Örcün’de çeşitli çalışmalar yapılarak bu bölgedeki aktif yapının arttırılması planlanıyor. 

 



Manşet Kocaeli


Geri Dön