16 / 04 / 2024

Goodyear kavşağında çalışmalar başladı!

Goodyear kavşağında çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ulaşımı rahatlatacak bir projeyi daha hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediyesi ve Kavanlar İnşaat arasında yapılan protokol ile D-100 karayolunun Goodyear Kavşağı bölümünde köprülü kavşak yapılacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ulaşımı rahatlatacak bir projeyi daha hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediyesi ve Kavanlar İnşaat arasında yapılan protokol ile D-100 karayolunun Goodyear Kavşağı bölümünde köprülü kavşak yapılacak. Kavşak çalışmaları kapsamında proje alanında D-100 üzerindeki orta refüj beton blokları kaldırılıyor. Çalışma alanında trafik kontrollü olarak veriliyor.




GİRİŞ- ÇIKIŞLARA DİKKAT


Çalışma süresince proje alanında Çuhane Caddesi’nden  Ankara  yönüne gitmek isteye araçlar Pakmaya, Metro ve Mobesko güzergahındaki Ankara Caddesi’nden ilerleyerek Köseköy ışıklarından D-100’e çıkabilecekler. İstanbul İstikametine gitmek isteyen araçlar da yine Ankara Caddesi üzerinden D-100’ün altındaki geçidi kullanarak Sakıp Sabancı Caddesi çıkacak. Araçlar buradan Brisa kavşağını kullanarak D-100 İstanbul istikametine gidebilecekler. İstanbul yönünden Çuhane Caddesi’ne dönüş yapılabilecekken Çuhane üzerinden Ankara ve İstanbul yönüne çıkış yapılamayacak. Yine D-100 Ankara yönünden Çuhane Caddesi’ne dönüş olmayacak. Ankara yönünden Çuhane Caddesi’ne dönüşler de Brisa kavşağı ve Ankara Caddesi üzerinden gerçekleşecek.


850 METRE PROJE ALANI


Proje, Kumla Akarca Deresi ile Pakmaya Fabrikası arasındaki 850 metrelik bölümde yapılacak. Proje kapsamında, D-100 karayolu ve yan yollarının gerekli geometrik düzenlemeleri yapılacak. Köprülü kavşakla D-100 karayolu sürekli hale getirilecek. Mevcut durumda çift yön çalışan anayola yan yollar ve köprü yapılarak yolların tek yöne çevrilmesi, üstgeçit altında sinyalizasyon kavşak düzenlemesi ile kuzey güney yollarının D-100’e katılımlarının sağlanması amaçlanıyor.




YAN YOLLAR YAPILACAK


Köprü çalışmasında 14 bin metreküp kazı, 40 metreküp dolgu yapılacak. Köprü inşasında 256 adet 40 m uzunluğunda fore kazık imalatı yapılacak. Çalışmada 260 adet 100’lük 26 metre boyunda prefabrik kiriş kullanılacak. Kuzey Yan Yolun kuzeyinde, doğu ve batı istikametlerinde yapılacak yan yollar ile Yahya Kaptan Mahallesi ve Brisa’nın bulunduğu bölgelerin İstanbul ve Ankara yönlerinden giriş-çıkışları D-100 Karayoluna aktarılacak. Yan yolların tek yön olarak teşkil edilmesi ile toplu taşıma hatlarının yan yollara yönlendirilmesi, yolcu hareketlerinin güvenli ve trafiği aksatmadan çalışmasını sağlayacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön