26 / 04 / 2024

Google Glass'la emlak alımı kolaylaşacak!

Google Glass'la emlak alımı kolaylaşacak!

20 bin kayıtlı kullanıcı ve aylık 1 milyon ziyaretçi trafiği olan Metrekare. com 3 yılda; 15 milyon TL ciro, ayda 10 milyon ziyaretçi ve yaklaşık 100 milyon dolarlık şirket değerine ulaşmayı hedefliyor.





Emlak alma, satma ve kiralama seri ilan sitesi Metrekare.com, konut almak isteyenlerin ‘tüm sorularını’ yanıtlama iddiasıyla sektöre girdi.


20 bin kayıtlı kullanıcı ve aylık 1 milyon ziyaretçi trafiği olan Metrekare. com 3 yılda; 15 milyon TL ciro, ayda 10 milyon ziyaretçi ve yaklaşık 100 milyon dolarlık şirket değerine ulaşmayı hedefliyor. Basın lansmanında konuşan Metrekare.com Kurucu Ortağı ve CEO’su Serhat Karahan, 2 bin emlak ofisi ile birlikte çalıştıklarını ve emlak ofislerinin 500 TL ödeyerek ilanlarını siteye ekleyebildiklerini belirtti.


Ev arama kısmında tüketicinin kafasına takılan bütün sorulara cevap vererek diğer ilan sitelerinden ayrılmak istediklerini belirten Karahan, “Bunun için sadece emlakla ilgili gerekli bilgileri üretmek için kurduğumuz bir departmanımız var. Bu ekip, ilanlar için mahallenin geçmiş fiyatlarını, bölgenin özelliklerini, en yakın eczane, okul ve AVM’yi, ulaşım olanaklarını ve oradaki yaşamın bir özetini çıkarıyor ve bu araştırmalar, soru işaretlerini de ortadan kaldırarak süreci kısaltıyor” diye konuştu.


Akıllı saati de kullanacak



Yakın dönemde giyilebilir teknolojinin çok daha fazla yer alacağını ifade eden Karahan, “Bu nedenle Google Glass uygulamasını hayata geçirdik. Önümüzdeki dönemde akıllı saatler için Metrekare.com uygulamasını gerçekleştireceğiz” dedi. Aslanoba Capital Kurucusu Hasan Aslanoba ise artık birçok kullanıcının girdiği sitede dijital izler bıraktığını belirterek, “Bu izler çok önemli datalar. Gelecekte sahip olduğu dataları iyi kullanan şirketler başarılı olacak” diye konuştu.



Dünya





Geri Dön