26 / 04 / 2024

Göztepe'nin yeni stadı 26 Ocak Pazar açılacak!

Göztepe'nin yeni stadı 26 Ocak Pazar açılacak!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Dünya ile rekabet edebilecek tam donanımlı bir tesisi daha İzmirlilerin hizmetine sunuyoruz" diye konuştu.



Göztepe, Süper Lig'in 19. haftasında 26 Ocak Pazar günü Beşiktaş'ı konuk edeceği maçla yeni stadında ilk kez maça çıkmış olacak. 

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Göztepe Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin açılışına Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katılacak. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Kasapoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 2002 yılından bu yana tesisleşmede devrime imza attıklarını ifade etti ve "Dünya ile rekabet edebilecek tam donanımlı bir tesisi daha İzmirlilerin hizmetine sunuyoruz. Ülkemizin her yanında devasa tesislerimiz var. Dünya ile rekabet edebilecek tam donanımlı tesislere sahibiz. Bu tesisleşmeyi spordaki başarıları da yukarıya taşıyarak taçlandırıyoruz" diye konuştu. 

"Tesisleşme konusunda zaten çok ileri noktadayız." diye konuşan  Kasapoğlu, ancak yatırımlar konusunda hiçbir zaman "yeterli'' gibi bir anlayışları olmadığını söyledi.

Bakan Kasapoğlu, İzmir'de cumhuriyet ile yaşıt hatta cumhuriyetten önce kurulan takımlar olduğuna ve bu takımların geçmişte büyük başarılara imza attıklarına vurgu yaptı. Göztepe Stadı'nı pazar günü açacaklarını ve Alsancak Stadı'nda da çalışmaların hızla sürdüğünü ifade eden Kasapoğlu, "Güzel İzmirimize,  İzmir  halkımıza, İzmirli sporseverlere hayırlı olsun" dedi.

İnşaat çalışmaları 2 yıl süren Göztepe Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kriterlerine uygun şekilde tasarlandı.

Stadyumun kapasitesi 20 bin kişi. Stadyum, TFF'nin yapmış olduğu talimat değişikliği ile kale arkalarına ayakta seyirci alınması kapsamında, Beşiktaş maçının ardından 25 bine çıkarılacak.

Göztepe Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde eğlence merkezleri, spor müzesi, sergi alanları, yeme-içme alanları ve kapalı otopark bulunuyor. 

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!
 


Geri Dön