25 / 04 / 2024

Göztepe'nin yeni stadı ikinci yarıda açılacak!

Göztepe'nin yeni stadı ikinci yarıda açılacak!

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, inşaatları süren yeni stadın 19. haftadaki Beşiktaş maçında açılacağını kaydederek “O gün locada olamam, maçı tribünde taraftarlarla birlikte izleyeceğim” açıklamasında bulundu.



Süper Lig ekibi Göztepe'nin başkanı Mehmet Sepil, 19. haftadaki Beşiktaş maçını, yeni statları Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde yapmayı amaçladıkladıklarını söyledi. Sepil, inşaat çalışmaları süren Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde yaptığı açıklamada, camia olarak stadı 95 yıldır beklediklerini, "hayal olarak" görülen projenin tamamlanmasına çok az kaldığını söyledi.

"EVİMİZE DÖNÜYORUZ"

Stadın Göztepe camiası için çok önemli olduğunu ve bir eksikliğin tamamlanacağını kaydeden Sepil, şunları söyledi: "Tüm Göztepe camiası için hep bir şeyimiz noksandı. Eviniz yok. Onun için 'Evimize dönüyoruz' diyoruz. Artık bitiyor. İnşaatta tabii ki her zaman sürpriz oluyor ama şu an gözüken ikinci yarının ilk maçını stadımızda oynayacağız. Dolayısıyla stadımızın açılışını, ikinci yarıda yapabileceğimizi görüyoruz." 

Başkan Sepil, o karşılaşmada seyirciyle oturacağını söyleyerek "Çünkü benim için locada seyredilecek bir maç değil. Seyirciyle beraber olacağım. Stada bakarsanız zaten, statla tribünler çok yakın. İlişki muazzam. Projeye çok destek veren AK Parti  İzmir  Milletvekili Binali Yıldırım'ın da büyük katkısı oldu" şeklinde konuştu.

KİMİN GELECEĞİ SÜRPRİZ OLSUN

Başkan Sepil, Beşiktaş karşılaşmasıyla sadece stadı açacaklarını ancak yaşam merkezinin tamamlanmasının biraz daha zaman alacağını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu: "Burada bütün her şeyin oturması zaman alacak. Yaşam merkezini de faaliyete geçmesiyle büyük bir açılış yapacağız. Herkes soruyor 'Kim gelecek, kim gelecek?' diye. Onu sürpriz bırakalım şimdilik. Bunu önümüzdeki sezon başlamadan yapmayı planlıyoruz. Stat için 95 yıl bekledik." 

Stadın 24 saat canlı olacağını, bünyesinde geniş sosyal alanları ve bir oyuncak müzesi haline geleceğini söyleyen Sepil, stadın İzmirlilerin buluşma noktası olacağını vurguladı.

MARKETİN YERİNE TARAFTAR MEYDANI

Sepil, daha önce süpermarket olan 12 bin metrekarelik alanda taraftar meydanının inşa edileceğini söyleyerek şu açıklamalarda bulundu: "Burası haftanın 7 günü kullanılacak bir yer haline getirilecek. Bizim neslimiz mesela İzmir deyince aklına ne gelirdi? İzmir'in saat kulesi gelirdi. Şimdi ileride ben şunu garanti ediyorum, İzmir deyince insanların aklına buradaki yaşam merkezi gelecek."


Geri Dön