28 / 03 / 2024

''Gram altın 2000 TL, dolar 40 TL olacak'' diyen Selçuk Geçer tarihi açıkladı! Acele edin

''Gram altın 2000 TL, dolar 40 TL olacak'' diyen Selçuk Geçer tarihi açıkladı! Acele edin

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ''Gram altın 2000 lira, dolar 40 lira olacak'' dedi ve tarihi açıkladı. Dolar ve altın yatırımcılarını acele edin diyerek uyarıda bulundu...



Selçuk Geçer gram altın ve dolar kurunda en uç seviyeleri açıklayarak yatırımcıları uyardı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer: "İstanbul Enflasyonu 24 yılın en zirvesine yükselmiş durumda. Enflayon yüzde 99,11 oranına ulaştı. 3 haneye geldik. Temmuz ayı ile gelen enflasyonda bu duruma geldi. 2 gün sonra açıklanacak olan enflasyon yüzde 90'ların üzerine yükselecek. Bunun dolara euroya altına etkisi nasıl olacak? Bu işin toparlanması mümkün mü? Bunları sizler için değerlendireceğim."dedi.

"FED faiz oranlarını artırdı. Bu artış da hızla devam edecek. Buna Amerika'daki enflasyon göstergesinden öğrenebiliyoruz. Önümüzdeki aylarda 75-75 devam edecek. Eylül ayında yapılacak olan faiz toplantısı Ağustos ve Eylül ayı baz alınacak. 100 baz puan da masaya konuldu. Resesyon riski konuşulduğu için 100 baz puan artırmadı. Ertesi gün Amerika'da teknik resesyon açıklandı."

  Gram altın 2000 TL, dolar 40 TL olacak diyen Selçuk Geçer tarihi açıkladı! Acele edin

"FED faiz kısmaya gitmeyecek. Bizim açımızdan önemi ise dolara olan eğilim gittikçe yükselecek. Bir kaç gündür dolara olan eğilim azalırken, altına olan eğilim arttı. Dolarda o beklenen yükseliş geldiğinde gram altın 1200 lira yıl sonunda 1500 seviyeleri test edecek. Dolar 20 TL ons altın 1800 olduğunda. Altın yükselmeye devam edecek. Tetikleyen çok önemli bir mesele var.

Çin ve Tayvan gerginliği. Amerika'nın Tayvan ile görüşmesi. Bu çok kritik bir eşik. Dünya Rusya-Ukrayna krizinden daha sert savaş ortamına giriyor. Bu Kore ya da Vietnam gibi olmaz. Bu Doğu batı savaşına çevrilebilir. Ticaret savaşı alevlenebilir. Bu da enflasyonun artmasına neden olacak. Arz talep zinciri kırılması yaşanacak. Türkiye bu sürece hazır değil."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön