26 / 04 / 2024

Gram altın ve dolar için kritik tarih verildi! O tarihte yeni zirveler görülebilir!

Gram altın ve dolar için kritik tarih verildi! O tarihte yeni zirveler görülebilir!

Gram altın ve dolara ilişkin kritik açıklama ALB Yatırım Araştırma Müdürü Emre Çayırlı’dan geldi. İşte Çayırlı'nın dolar ve gram altın fiyatlarına yönelik dikkat çeken değerlendirmesi...



Yüksek enflasyon, ABD Merkez Bankası Fed’den gelen açıklamalar, Rusya - Ukrayna savaşına yönelik devam eden sıcak temas, Çin'de koronavirüs salgınının sebep olduğu belirsizlik altın ve dolar fiyatlarında hareketliğe sebep oluyor. Dolar kuru son zamanlarda sabit kalmaya devam ederken, ons altın fiyatları üzerinde oluşan baskı ile gram altın altın fiyatlarında dalgalanmalar gözlemleniyor. Altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 1,08 değer kaybetti, dolar/Türk Lirası yüzde 0,86, euro/Türk Lirası ise yüzde 0,54 değere ulaştı.

Gram altın ve dolar için kritik tarih verildi! O tarihte yeni zirveler görülebilir!

Altının ons fiyatı, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yaptığı agresif açıklamaları ardından düşüşe geçti. Powell yaptığı konuşmada, 3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Fed toplantısında 50 baz puanlık faiz artışı olacağına yönelik açıklamalar yaparken, haziran ayı toplantısında 50 baz puanlık faiz artışının yapılma ihtimalini güçlendirdi. Ons altın dün 1955 dolar seviyelerinden güne başlamasının ardından 1929 dolar seviyelerine kadar düşüş gösterdi.

Piyasalarda fiyatlamalar böyleyken önümüzdeki sürece dair beklentilerini Ekonomist’e aktaran ALB Yatırım Araştırma Müdürü Emre Çayırlı dolar ve altın fiyatları için kritik değerlendirmeler yaptı.

Gram altın ve dolar için kritik tarih verildi! O tarihte yeni zirveler görülebilir!

DOLAR'DA 15 TL SESLERİ

"Dolar/Türk Lirası paritesinin bundan sonraki seyrinde yurt içinde uygulanacak makro ihtiyati ekonomik tedbirler belirleyici olmalı. Yeni maliye ürünleri ile Türk Lirası tarafında değer kazancı devam edebilir” diyen Emre Çayırlı, “Teknik anlamda 15 lira seviyesi psikolojik direnç bölgesi oluşturmuş durumda. Bu bölgenin üzerine geçilmediği sürece dolar/Türk Lirası paritesindeki hareketlerde yatay bandın korunduğunu görme ihtimalimiz daha yüksek. Önümüzdeki ayın başında yapılacak olan Fed toplantısında faiz artışı yapılması durumunda Dolar Endeksi 101 seviyesini de geçerse o zaman dolar/Türk Lirası kurunda 15 Türk Lirası bölgesi üzerinde hareketler görebiliriz" ifadelerini kullandı. Peki altın fiyatlarında nasıl hareketlilik yaşanacak? Alım için en kritik dönem ne zaman İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön