26 / 04 / 2024

Gram altın yatırımcıları bu haberi okumadan altınınızı bozdurmayın

 Gram altın yatırımcıları bu haberi okumadan altınınızı bozdurmayın

Altın fiyatları bu hafta yükseldi. Peki bu hareketlilik serecek mi? Ons altında fiyat ne olacak. Gram altında neler oluyor? Kapalıçarşı ve bankalar arası piyasada altın fiyatları nasıl bir çizgide seyrediyor. İşte detaylar...



Dünyada merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına alabilmek için uyguladığı yüksek faiz politikası karşısında diğer yatırım araçları gibi baskılanan altın fiyatları bu hafta yükseldi. Peki bu hareketlilik sürecek mi? ALB Yatırım Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, altında bu hafta yaşanan gelişmeleri değerlendirirken destek ve direnç noktalarını ve olası seyri hakkında bilgi verdi. Enflasyonla mücadelede şahin tavrını sürdüren merkez bankalarının altını baskılamaya devam edeceğini belirten Sarı, jeopolitik risklerin konuşulmaya devam ettiği bir ortamda İngiltere Merkez Bankası'nda olduğu gibi yumuşama sinyalleri gelirse altının ve diğer emtiaların güçlenebileceğini söyledi.

Gram altında bankalar ve Kapalıçarşı arasındaki  makas kapandı 

Sarı gram altında ise farklı bir gelişmenin yaşandığına işaret ederek destek ve direnç noktalarını belirtti. Gram altında uzun süredir son 1, 1,5 aydır bankalar arası piyasaya ile kuyumcu arasında 20 - 25 liralık farklar olduğunu Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bu makasın daha da açık olduğunu dile getiren Sarı, bugün itibariyle o farkın neredeyse kapandığını söyledi. Sarı, "Bankalar arası piyasada altın 995 TL, Kapalıçarşı'da da 1007 TL gibi bir fiyat oluştu. İç piyasada altına olan talepten kaynaklanan bir yükseliş. Gram altına talep arttıkça bu yükselişler devam edecektir. 1040-1050 seviyeleri hatta 1100 hatta 1200 TL'nin yolu açılabilecek diyebiliriz. 950-960 TL biraz sorun olabilir ama 1000 TL'nin üzerinde kalırsa güçlenmeye devam edecektir" şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön