28 / 03 / 2024

Gülriz Sururi'nin mirasına sürpriz varis!

Gülriz Sururi'nin mirasına sürpriz varis!

2 yıl önce yaşamını yitiren Gülriz Sururi'nin vasiyetnamesi açıldı. Sururi'nin manevi kızı Miraç Zeynep Taner, mahkemeye başvurarak kendisine bırakılan gayrimenkullerin belirlenmesini istedi.



2018 yılında hayatını kaybeden 'Kaldırım Serçesi' olarak bilinen ünlü oyuncu Gülriz Sururi'nin bıraktığı mirasın paylaşımı yapıldı. Sururi, ölmeden bir müddet önce mal varlığını bazı kurum ve vakıflara bağışladı, bazı gayrimenkullerinin sahibi ise Miraç Zeynep Taner'in oldu.

Geçtiğimiz aylarda Taner, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı ve Nesrin Vakfı İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak kendisine bırakılan gayrimenkullerin belirlenmesini talep etti. Tereke davasında Sururi'ye ait vasiyetname de açıldı.

Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre; vasiyetnamede Beyoğlu'nda, Erdek ve Avşa adalarında evler, motorlu taşıtlar, banka mevduatları ve arşiv niteliği taşıyacak özel eşyalarının bulunduğu ortaya çıktı. Diğer yandan mahkeme, Sururi'nin ziynet eşyalarının teslim edileceği akrabasının bulunup bulunmadığının belirlenmesini talep etti.

VASİYETNAMESİ AÇILDI 

Sururi'nin eski eşi Engin Cezzar'dan boşandığı, çocuklarının olmadığı, annesinin-babasının, büyük dedesinin, dedesinin kardeşi olan büyük amcasının da vefat ettiği öğrenildi.


Geri Dön