28 / 03 / 2024

Gümüşhane'de TOKİ Konutları sayısı 2 bine ulaşacak!

Gümüşhane'de TOKİ Konutları sayısı 2 bine ulaşacak!

Gümüşhane Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmalar sonucunda TOKİ tarafından Çamlıca Mahallesi mevkiinde ihale edilen 528 konutun ardından 2 ve 3.etap için çalışmalar başlatıldı. Bölgedeki konut sayısının 2 bine ulaşması planlanıyor.



Gümüşhane Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmalar sonucunda  TOKİ  tarafından Çamlıca Mahallesi mevkiinde ihale edilen 528 konutun ardından 2 ve 3.etap için çalışmalar başlatıldı. Bölgedeki konut sayısının 2 bine ulaşması planlanıyor.


Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Belediye ile TOKİ işbirliğinde merkez Çamlıca Mahallesinde yaptırılacak olan 528 konut, cami, ticaret merkezi ve altyapı-çevre düzenlemesi işinin ihalesinin 10 Kasım’da yapıldığını hatırlattı.


“Şehrin en güzel noktalarından birisi olacak”


İhaleyi kazanan yüklenici firma görevlilerinin kent merkezine gelerek ön keşif yaptıklarını kaydeden Başkan Çimen, 528 konutun birinci etap olduğunu, aynı bölgenin üst tarafında 2 ve 3.etapları yapacaklarını ve şehrin en güzel noktalarından birisinin o bölge olacağını söyledi.


“3 etaplı 2 bine yakın konut planlıyoruz”


Aynı bölgede 3 etaplı olarak yaklaşık 2 bine yakın konut hedeflerinin olduğunu belirten Başkan Çimen, “Çünkü şehrin çevre yolu o bölgeden geçiyor. Çevre yolu bu konutlarımıza hizmet verecek. Sürekli güneş gören bir bölge. Bu şehrimize her yönden bir katkı sağlayacak. İlimizde konut fiyatları başını alıp gitmişti. Şuanda ihalenin yapılması bile disipline etmeye başladı” dedi.


“Talep sayısı 10 binden fazla”


TOKİ ile ilgili Gümüşhane Belediyesi’nin topladığı talep sayısının 10 binin üzerinde olduğunu hatırlatan Başkan Çimen, yalnızca bu bölgede değil şehrin değişik noktalarında TOKİ ile ilgili çalışmaları olduğunu, Bağlarbaşı Mahallesinde orman arazisiyle ilgili sıkıntıyı çözer çözmez 250 konut projesini ihale edeceklerini söyledi.


“Aynı bölgedeki kentsel dönüşümü de başlatacağız”


Bu konutlar yapıldığında kent merkezinde aşırı yükselen ev ve kira fiyatlarının da dengeleneceğine inandığını ifade eden Başkan Çimen, “Şuanda yapacağımız 528 konuttan vatandaşlar iki noktadan çevre yoluna ulaşabilecek. Yapılacak TOKİ’de evi yıkılacak hiçbir vatandaşımız yok. Biz kentsel dönüşüm yapmıyoruz, sosyal konutlar yapacağız. Yaklaşık 70 bin metrekare arazide yapıyoruz. O kısmın altında 110 bin metrekarelik arazide de kentsel dönüşüm yapacağız. Onun çalışmalarını TOKİ bittikten sonra yapacağız. Başvurularımız yapıldı. Orada 98 bina var 86’sı Belediye’nin işgalcisi. İnşallah o vatandaşlarımızla da anlaşıp orada da kentsel dönüşüm yapıp önümüzdeki yıllarda gecekondu alanını çözeceğiz” ifadelerini kullandı.


Gümüşhane Haber 



Geri Dön