28 / 03 / 2024

1 kilometrelik kuleye başlanıyor

1 kilometrelik kuleye başlanıyor

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde yapılacak olan 'Krallık Kulesi' tamamlandığında 1 kilometre yükseklikte olacak. İnşaatında 80 bin ton çelik kullanılacak gökdelenin maliyeti ise 1,23 milyar dolar...

Alibeyköy- Eminönü Tramvayı 2023'te tamam! 10,1 kilometrelik hatta çalışmalar tam gaz! 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Alibeyköy- Eminönü Tramvayı'nda çalışmaların 2023'te tamamlanacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Eminönü-Alibeyköy Tramvay inşaatının bir kısmı çöktü!

İnşaat çalışmaları 2016'da başlayan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nın Balat-Ayvansaray arasındaki 1 kilometrelik kısmında çökme ve kayma yaşandı. 1 kilometrelik kısım kırılıp tekrar yapılacak...

1 kilometrelik Cidde Kulesi dünyanın en uzunu olacak!

Suudi Arabistan dünyanın en uzun binasını inşa etmek için kolları sıvadı. Dünya rekorunu kıracak Cidde Kulesi tam 1 kilometre uzunluğunda olacak.

İstanbul'da hedef 1.000 kilometrelik metro ağı!

2000 yılında 8.5 kilometre metrosu olan İstanbul, şu anda 150 kilometrelik raylı ulaşım hattına sahip. 156 kilometrelik metro inşaatı ise devam ediyor. Devam eden projelerle birlikte 2019 yılının sonunda İstanbul, 489 kilometrelik raylı sistem ağıyla örülecek. Hedef ise bin kilometrelik metro.

Antalya'ya 40 kilometrelik yeni sahil geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel bir başarıya imza atarak 5 yılda yapılacak hizmetleri 1 yıl içinde başlattı.Türel,''Boğaçayı Projesi kapsamında büyük bir yat limanı, 40 kilometrelik yeni bir sahil ve güzel bir aktivite alanı oluşturacağız.” dedi.

Malatya'daki Eşref Bitlis Caddesi yenileniyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’nın doğusunda bulunan Eşref Bitlis Caddesinde değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarına devam ediyor. 1 kilometrelik bölümde devam eden çalışmaların önemli bölümü tamamlandı.

Amasya Ferhat Tüneli'nin temeli atıldı!

Bakan Yıldırım, Amasya Belediyesince yaptırılacak ve Harşena Dağı'nın içinden geçecek 1 kilometrelik çift şeritli Ferhat Tüneli'nin temel atma törenine katıldı.

Seyran Şehir Kayaşehir satılık daire!

Seyran Şehir Kayaşehir satılık daire teslimlerinin 2016 yılı Mart ayı içerisinde yapılması planlanıyor. Proje Kuzey Marmara Otobanı’na 1 kilometrelik mesafede hayata geçiriliyor.

Ankara Bağlıca'da trafik çilesi!

Bağlıca’da, yükselen binalar ve her geçen gün artan nüfus, trafiği de yansıdı. Bölgeyi kent merkezine bağlayan Bağlıca Bulvarı’nda sabahları 1 kilometrelik kuyruk oluşurken, sürücüler isyanda!

Siirt Çevre Yolu tamamlandı!

Siirt'te ağır tonajlı araçların şehir merkezinden geçişlerini engellemeye yönelik tamamlanan 7,1 kilometrelik çevre yolu, 4 yıllık mahkeme sürecinin ardından önümüzdeki hafta içinde hizmete açılacak.

Urla Kum Denizi projesi tamamlandı!

Yaklaşık 1 kilometrelik sahil bandındaki su oyunları park ile spor, yürüyüş ve çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, duş-soyunma odaları, kafeteryalar ve yeşil alanlar, vatandaşlardan tam not aldı.

Bolu'ya 1 kilometrelik yapay plaj!

Bolu'da, Büyüksu Deresi'nin turizme ve sportif etkinliklere kazandırılması projesi kapsamında, deniz kumuyla 1 kilometrelik yapay plaj oluşturulacak.

The Dubai One'a 1,2 kilometrelik kayak pisti yapılacak!

Yaz aylarında sıcaklığın 50 dereceyi bulduğu Dubai'de lüks sınır tanımıyor. Yeni yapılacak olan 'The Dubai One' adlı binada dünyanın en büyük kapalı kayak merkezi bulunacak! Tesisin pisti ise 1,2 kilometre!

1 kilometrelik kuleye başlanıyor Haberi

1 kilometrelik kuleye başlanıyor

Dünyanın en yüksek binasının inşası başlıyor.


Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde yapılacak olan 'Krallık Kulesi' tamamlandığında 1 kilometre yükseklikte olacak.


İnşaatında 80 bin ton çelik kullanılacak gökdelenin maliyeti ise 1,23 milyar dolar.


200 kat olarak planlanan binanın 157'nci katında bir teras yer alacak.


Gökdelenin inşaasını Usame Bin Ladin'in babasının kurduğu Bin Laden Group üstleniyor.


Binanın yapılma amacının ise Suudi Arabistan'ın ekonomik ve siyasi istikrarını göstermek için bir güç mesajı göndermek olduğu belirtildi.