25 / 04 / 2024

20 TLnin üzerindeki resim kimin

20 TLnin üzerindeki resim kimin

Mimar Kemaleddin, Yirmi (20) TL'nin üzerinde resmi bulunan mimardır. Mimar Kemaleddin, İTÜ Mimarlık Fakültesi'nin ilk Türk mimar öğretim üyesidir. Kudüs'teki Mescid-i Aksa da onun önemli restorasyon projelerindendir. Peki Mimar Kemaleddin kimdir?

İhracatçılar sonunda patladı: TL yüzde 20-25 değer kaybetmez ise çok sayıda fabrika kapanacak!

İhracatçılar mevcut kur seviyelerinden küresel pazarlarda rekabet şanslarının kalmadığından yakınarak Merkez Bankası’nın şirketler üzerindeki baskıya son vermesini istedi. Sektör temsilcileri rekabetçi kur için TL’nin dolar karşısında yüzde 20 ile 25 arasında değer kaybetmesi gerektiğini düşünüyor.

Gümüş dibe çakıldı! 20 doların altında...

Gümüş fiyatları üzerindeki baskı gittikçe devam ediyor. Gümüş dibe çakıldı. Ons fiyatı 20 doların altına düştü. Gümüşte son dakika...

Gümüş fiyatları üzerindeki baskı sürüyor! Gümüşte son dakika

Gümüş fiyatları üzerindeki baskı devam ediyor. Dün yüzde 3 gerileyen gümüş fiyatları bugün 20 doların altını test etti. Peki bugün gümüş fiyatları ne kadar oldu? Gümüş kaç TL? Gümüşün gramı kaç lira? İşte gümüşte son dakika rakamları 16 Ağustos 2022...

İmar barışında 20 bini aşkın yapı kayıt belgesi iptal edildi!

İmar barışından yararlanarak alınan 20 binin üzerindeki yapı kayıt belgesinin mevzuat sebebiyle iptal edildi. Ev sahipleri, mağduriyeti gidermek için yeni bir düzenleme talep ediyor...

ÖİB'den Ankara'da satılık gayrimenkul ihalesi 20 Eylül'de!

ÖİB Ankara ili, Çankaya ilçesi, Eti Mahallesi'nde yer alan taşınmaz ve üzerindeki binayı satış yöntemi ile özelleştiriyor. İhale 20 Eylül'de gerçekleşecek..

Tempo City'de 1 haftada dairelerin yüzde 20'si satıldı!

Sur Yapı, Kağıthane Cendere Caddesi üzerindeki satışa çıkan yeni projesi Tempo City'de dairelerin yüzde 20'si 1 haftada satıldı. 200 milyon lira yatırımla hayata geçen projede toplam 217 rezidans dairesi bulunuyor.

Eminevim Fikirtepe'de yeni proje hazırlığında!

Emin Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Eminevim, Türkiye genelinde markalı konut projesi üreten 20'nin üzerindeki firmanın şantiye kurduğu Fikirtepe'de kentsel dönüşüme başlıyor.

Eminevim'den Fikirtepe'de yeni proje!

Eminevim, Türkiye genelinde markalı konut projesi üreten 20’nin üzerindeki firmanın şantiye kurduğu kentsel dönüşümün üssü Fikirtepe’de 3. Ada hak sahiplerinden gelen yoğun talep üzerine proje üretmeye karar verdi.

1984 yılında İstanbul'da el değmemiş 6 binden fazla sokak varmış!

1984 yılında İstanbul'da el değmemiş 6 binden fazla sokak varmış. 20 binin üzerindeki cadde ve sokağın bakımı için ise 73 milyar lira lazımmış. İstanbul sokaklarının yüzde 35'i ham yol durumundaymış.

Kepez'de 20 bin kişinin tapu sorunu çözülüyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kızılırmak Caddesi’nin doğusundaki 5 mahallede, 20 bine yakın kişiyi ilgilendiren konut alanındaki Vakıf parselleri üzerindeki gecekonduların tapu mülkiyeti sorununun çözüleceğini söyledi..

Ekiz Yağ'ın taşınmazları üzerindeki banka ipoteği kaldırılıyor!

Ekiz Yağ ve Sabun Sanayii A.Ş'nin taşınmazları üzerindeki yüzde 20 marjlı toplam 9.815.497 'lik garame ipotek tesisi bugün itibariyle tamamlandı ve ilgili bankalarca konulmuş olan hacizlerin kaldırılması için işlemler başlatıldı...

İzmir Seferihisar'da 7.3 milyon TL'ye icradan satılık 20 dubleks!

İzmir Seferihisar'da 7.3 milyon TL'ye 12,844 metrekare arsa ve üzerindeki 20 adet dubleks binalar satışa sunuluyor...

Yunanistan, ülke genelindeki 20 askeri birliği kapatıyor!

Mali krizdeki Yunanistan, tasarruf tedbirleri kapsamında 3 bin dönüm arazi üzerindeki 20 askeri birliği kapatmaya hazırlanıyor

20 TLnin üzerindeki resim kimin Haberi

20 TLnin üzerindeki resim kimin

Mimar Kemaleddin kimdir?


1870 yılında orta sınıfa mensup bir ailenin tek çocuğu olarak İstanbul'un Acıbadem semtinde dünyaya geldi. Babası Bahriye Miralaylarından Ali Bey, annesi Sadberk Hanım'dır.


Ortaöğrenimini 1881'de babasının görevi dolayısıyla gittikleri Girit'te sürdürdü; bir süre sonra ailesiyle birlikte İstanbul'da döndüler ve orta öğrenimini de burada bitirdi. Bu sırada mühendisliğe ilgi duymaya başladı ve 1887'de 17 yaşındayken Hendese-i Mülkiye Mektebi'ne (günümüzde İstanbul Teknik Üniversitesi) kaydoldu.


Mühendislik eğitimini birincilikle tamamladığı 1891'de, aynı okulda öğretim görevlisi olarak bulunan Alman akademisyen Jachmund'un asistanlığına atandı. Bu görevi dört yıl yürüten Mimar Kemaleddin, bu arada okul dışında özel bürosunu açarak ilk eserlerini tasarlamaya başladı. 1895'te mimarlık eğitimini geliştirmesi amacıyla hocası Jachmund'un desteğiyle ve devlet bursuyla Almanya'ya gönderildi ve Berlin'deki Charlottenburg Teknische Hochschule'ye (teknik yüksek okul, günümüzde Berlin...