28 / 03 / 2024

2014 avmlerin devlete katkısı

2014 avmlerin devlete katkısı

AYD Başkanı Belgü, "2014'te 75 milyar liralık ciro ile AVM'ler devletimize 20 milyarlık vergi katkısı sağladı, bu sene ciro hedefimiz 90 milyar lira" dedi.

AVM'ler 2014'te devlete 20 milyar TL katkı sağladı!

50 milyar dolarlık yatırım değerine sahip AVM sektörünün temsilcisi AYD'nin (Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği) gelenekselleşen AVM Yatırımları Konferansı, bugün Wyndham Grand İstanbul Levent Otel’de gerçekleştirildi.

AVM'ler 2014'te devlete 20 milyar TL katkı sağladı!

50 milyar dolarlık yatırım değerine sahip AVM sektörünün temsilcisi AYD'nin (Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği) gelenekselleşen AVM Yatırımları Konferansı, bugün Wyndham Grand İstanbul Levent Otel’de gerçekleştirildi.

2014 yılı veraset ve intikal vergisi oranları!

Veraset ve İntikal vergisi bir kimsenin ölümünden sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin kabul edilmesi sonucunda devlete ödenmesi gereken vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. İşte, 2014 yılı veraset ve intikal vergisi oranları!

Veraset vergisi nasıl hesaplanır 2014?

Bir kimsenin vefatından sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin kabul edilmesi sonucunda devlete ödenmesi gereken vergi veraset ve intikal vergisi olarak tanımlanıyor. Peki, veraset vergisi nasıl hesaplanır 2014?

Emlak vergisi Kasım 2014!

Devlete ödenen vergiler arasında taşınmaz mal sahiplerinin sorumluluğunda bulunan emlak vergisi de bulunuyor. 2014 yılı vergi takvimine göre emlak vergisi 2. taksiti Kasım 2014'te ödenecek...

2014 yılı emlak vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

Emlak vergisi, arsa, arazi, işyeri ve mesken dahil tüm taşınmaz mallar için devlete ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergi iki taksitte ödenebiliyor. Peki, 2014 yılı emlak vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2014!

Bir kimsenin vefatından sonra geriye bıraktığı mirasın kabul edilmesi sonucunda devlete veraset ve intikal vergisi için beyanname verilmesi gerekiyor. İşte Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2014...

2014 veraset ve intikal vergisi nasıl hesaplanır?

Bir kimsenin vefatından sonra geriye bıraktığı mirasın kabul edilmesi sonucunda devlete ödenmesi gereken vergi veraset ve intikal vergisi nasıl ödenir? 2014 veraset ve intikal vergisi nasıl hesaplanır?

Veraset ve intikal vergisi 2014 tarifesi!

Bir kimsenin ölümünden sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin kabul edilmesi sonucunda devlete veraset ve intikal vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte veraset ve intikal vergisi 2014 tarifesi...

Veraset ve intikal vergisi oranları 2014!

Bir kimsenin geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin kabul edilmesi sonucunda devlete ödenmesi gereken vergisi yüzde kaç oranında ödeniyor? İşte 7338 sayılı Kanun’un 16’ncı maddesinde belirlen veraset ve intikal vergisi oranları 2014...

Beyanname verilmeyen haller 2014!

Kira gelir vergisi beyana tabi olarak ödendiği için, vergi mükelleflerinin ilk önce devlete beyanname vermeleri gerekiyor.Söz konusu beyanname bazı durumlarda verilmiyor. İşte beyanname verilmeyen haller 2014..

Konut emlak vergisi 2014!

Konut sahibi olan vatandaşların her sene devlete belli oranda vergi ödemeleri gerekiyor. 2014 yılında büyükşehir belediye sınırları içerisindeki eve ne kadar vergi ödenecek? İşte konut emlak vergisi 2014...

Boyner, 2014'te 2 milyon yeni müşteri hedefliyor!

Asya Pasifik Perakende Konferansı'nda konuşan Cem Boyner: Ortalama müşteri kavramının olmadığını belirterek, "Müşteriyi anlamak ve seçimlerine saygı duymak durumundayız. 2014'de 2 milyon yeni müşteri hedefleyen Boyner, böylece 15 milyona yaklaşacak..

Devlete ait taşınmaz mal kira şartnamesi!

Devlete Ait Mal Satış, Trampa, Kiraya Verme, Mülkiyetin Gayri Ayni Hak Tesis, Ecrimisil ve Tahliye Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümlere göre, devlete ait taşınmaz malların kiralanmasında kira şartnamesi düzenleniyor...

2014 avmlerin devlete katkısı Haberi

2014 avmlerin devlete katkısı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü, "2014'te gerçekleştirdiğimiz 75 milyar liralık ciro ile AVM'ler devletimize 20 milyarlık vergi katkısı sağladı, bu sene ciro hedefimiz 90 milyar lira" dedi. 


AYD ve sektörün eğitim, bilgi ve gelişim merkezi SOYSAL işbirliği ile hayata geçirilen "AVM Yatırımları Konferansı" AVM yatırımcılarını, merkez yöneticilerini, perakendecileri ve sektöre destek veren firmaları biraraya getirdi. Konferansın açılış konuşmasını yapan AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü, Türkiye'nin ilginç ve farklı bir ülke olduğu yorumunda bulunarak, "İhracanmız 150 milyar doların üstüne çıktı. 


Oysa 1990'lı yıllarda ihracatımız 15 milyar dolar seviyesindeydi. Artık kolay kolay krize girmeyen dinamik bir Türkiye var karşınızda. 

Sermayesi güçlü şirketler ile iş adamlarımız dünya ekonomisinde önemli yer tutuyor" değerlendirmesinde bulundu. 


Belgü, sadece yakın coğrafyada değil dünyanın...