25 / 04 / 2024

2014 Kayak turizmi

2014 Kayak turizmi

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, AA muhabirine, sezonu kapattıklarını söyledi. Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz'da sıcaklıkların artması ve otellere talebin azalması nedeniyle kayak sezonu kapandı.

Kayak turizminde son durum!

Kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı Erzurum Konaklı'da 91, en düşük Yıldıztepe'de 13 santimetre ölçüldü. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, kayak turizminde son durum...

İzmir Bozdağ Kayak Merkezi'nin kiralama ihalesi yapıldı!

İki yıldır atıl vaziyette duran İzmir'in Ödemiş ilçesi sınırlarındaki Bozdağ Kayak Merkezi'nin kiralama ihalesi yapıldı. Tesisin Ege'nin kış turizmi merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Burdur Salda Kayak Merkezi kış turizmi sezonunu açtı!

Türkiye’nin ilk ve tek göl manzaralı tesisi Burdur “Salda Kayak Merkezi”, muhteşem bir organizasyonla kayak sezonunu açtı. Vatandaşlar, doğaseverler ve sporcular Salda Kayak Merkezi’nde buluştu.

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak!

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak. Ordu'da yapımına 2012 yılında başlanan ve bu yıl tamamlanması planlanan Çambaşı Kayak Tesisi Projesi'nin, bölgenin kış turizmine katkı sağlaması bekleniyor.

Çeşme turizmi 2014'de yüzde 13 büyüdü!

Turizmde kötü bir yıl geçiren İzmir'in son yıllarda öne çıkan ilçesi Çeşme, 2014'te il bazındaki gerilemenin tersine bir gelişme gösterdi. Çeşme'de yabancıların yüzde 30'a yakın artış gösterdiği belirtiliyor.

Kapadokya'da kültür, Erciyes'te kayak turizmi ile gelişiyor!

Peri bacaları ve de balonlarıyla ünlü Kapadokya ile 300 milyon avroluk master planının hayata geçirildiği Erciyes Dağı Kayak Merkezi aynı turizm paketi içinde pazarlanmaya başlandı.

Türkiye kayak merkezleri sayısında dünyada 18'inci sırada!

Türkiye'de 10 yıl önce Aralık-Ocak-Şubat aylarında 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, bu rakam 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. Ayrıca raporda Türkiye'nin kayak merkezleri sayısında dünyada 18'inci sırada yer aldığı da kaydedildi.

Erciyes'te kayak, Kapadokya'da kültür turizmi!

Peri bacaları ve balonlarıyla ünlü Kapadokya ile 300 milyon avroluk master planının hayata geçirildiği Erciyes Dağı Kayak Merkezi aynı turizm paketi içinde de pazarlanmaya başlandı.

TÜRSAB kış turizmi raporunu açıkladı!

Türkiye'de 10 yıl önce 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. TÜRSAB Kış Turizmi Raporu'na göre Türkiye, kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

Saraybosna'da kayak turizmi başladı!

Saraybosna yakınlarında yer alan Byelaşnitsa'daki kayak merkezinde sezon açıldı. 1984 Kış Olimpiyatları'nın yapıldığı kayak merkezlerinden birinin bulunduğu Byelaşnitsa'da, kayak sezonunun başlaması dolayısıyla düzenlenen törene çok davetli katıldı

Türkiye kayak turizminde ilerleme kaydediyor!

Türkiye Seyanat Acentaları Birliği, (TURSAB) kış turizmi raporuna göre, sömestr döneminde kayak keyfinin maliyeti Kartalkaya'da 5 gecelik 3.200 lira, Fransa Alpleri'nde ise uçak bileti dahil 4 bin lira.

Kayseri'deki Erciyes modeli kış turizmini cazip hale getirecek!

Kış aylarının vazgeçilmez sporları arasında bulunan kayak turizmi, Türkiye'de ilk kez Kayseri'de uygulanan Erciyes A.Ş. modeliyle geniş tabana yayılıp, fiyat bakımından cazip hale getirilecek.

Bulgaristan kayak merkezleri Türk turist çekebilmek için vize kolaylığı sağlıyor!

Bulgaristan kayak merkezlerine daha fazla Türk turist çekebilmek için kış sezonu boyunca çoklu vize kolaylığı getirdi. Çoklu vizenin etkisiyle 2014-2015 kayak sezonunda, Bulgaristan Türk turist sayısında yüzde 10 artış hedefliyor

2014 Kayak turizmi Haberi

2014 Kayak turizmi

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, AA muhabirine, sezonu kapattıklarını söyledi.


Dünyada ve Türkiye'de olduğu gibi Ilgaz'da da bu yıl kar sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Yarım, kayak merkezinde sezonun yoğun geçmediğini belirtti.


Gelecek sezon kar yağışının az olması ihtimaline karşı "suni karlama" yapacaklarını anlatan Yarım, haziranda hazırladıkları projeyi uygulayacaklarını dile getirdi.


- Yıldıztepe, yaz aktivitelerine açık olacak


Yarım, Yıldıztepe'nin bin 500 rakımda bulunan, Türkiye'nin en iyi kayaklı koşu pistine sahip tek kayak merkezi olduğunu söyledi.


Bölgenin diğer merkezlere göre birçok avantajı bulunduğuna işaret eden Yarım, sözlerini şöyle tamamladı:


 ''Burası Türkiye'deki birçok kayak merkezine göre rakım ve konum bakımından farklı ve ayrıcalıklı. Burası bin 500 metre. Türkiye'de bilindiği üzere bin 500 rakımlı hiçbir kayak merkezi yok. Bu özelliği ile ayrıcalıklı. Biz bu rakım avantajını bu...