29 / 03 / 2024

Ilgaz'da kayak sezonu kapandı!

Ilgaz'da kayak sezonu kapandı!

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, AA muhabirine, sezonu kapattıklarını söyledi. Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz'da sıcaklıkların artması ve otellere talebin azalması nedeniyle kayak sezonu kapandı.



Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, AA muhabirine, sezonu kapattıklarını söyledi.


Dünyada ve Türkiye'de olduğu gibi Ilgaz'da da bu yıl kar sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Yarım, kayak merkezinde sezonun yoğun geçmediğini belirtti.


Gelecek sezon kar yağışının az olması ihtimaline karşı "suni karlama" yapacaklarını anlatan Yarım, haziranda hazırladıkları projeyi uygulayacaklarını dile getirdi.


- Yıldıztepe, yaz aktivitelerine açık olacak


Yarım, Yıldıztepe'nin bin 500 rakımda bulunan, Türkiye'nin en iyi kayaklı koşu pistine sahip tek kayak merkezi olduğunu söyledi.


Bölgenin diğer merkezlere göre birçok avantajı bulunduğuna işaret eden Yarım, sözlerini şöyle tamamladı:


 ''Burası Türkiye'deki birçok kayak merkezine göre rakım ve konum bakımından farklı ve ayrıcalıklı. Burası bin 500 metre. Türkiye'de bilindiği üzere bin 500 rakımlı hiçbir kayak merkezi yok. Bu özelliği ile ayrıcalıklı. Biz bu rakım avantajını bu yıl fazlasıyla değerlendireceğiz. Burada yaz için de hazırlıklarımız sürüyor. Futbol sahalarımız var. Futbol takımlarının kamp yapacağı ortamımız var. Çadırlar kuracağız. İsteyen gelip çadırlarda kalabilecek. Yazın bisiklet parkurları yapacağız. Tabiat parkımız yapıldı. Vatandaşlarımız hafta sonları rahatlıkla gelip güzel manzarada pikniğini yapabilecek." 


AA


Geri Dön