26 / 04 / 2024

Ilgaz kayak

Ilgaz kayak

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, AA muhabirine, sezonu kapattıklarını söyledi. Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz'da sıcaklıkların artması ve otellere talebin azalması nedeniyle kayak sezonu kapandı.

Ilgaz Dağı'ndaki kayak merkezine yatırım planı!

Ilgaz Dağı'ndaki Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunan Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde 4 konuda çalışma yapacaklarını söyledi.

Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Kayak Merkezi yıl sonu açılıyor! 

Ilgaz Dağı'nda yapımına 2013 yılında başlanan 6 kilometre uzunluğundaki Yurdun Tepe Kayak Merkezi'nin yıl sonu açılması planlanıyor. Tesis için Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 milyon liralık kaynak aktardı. 

Erzurum'daki kayak merkezlerinde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor!

Önemli kayak merkezleri arasında yer alan Erzurum'daki Palandöken, Konaklı ile Kars'taki Cıbıltepe kayak merkezlerinde hafta sonu dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

Mall of İstanbul'da Türkiye'nin en uzun kayak pisti bulunuyor!

İkitelli'deki Mall of İstanbul, "Kış Festivali" kapsamında Türkiye'nin en uzun kızak pistine ev sahipliği yapıyor. AVM'nin 300 metre uzunluğunda ve gerçek buzdan oluşturulan kızak pistinde 50 kişi kayak yapabilecek.

Hazarbaba Kayak Merkezinde sezon başladı!

Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki Hazarbaba Kayak Merkezi'nde kayakseverlerin ilgisi dolayısıyla yoğunluk yaşandı. Elazığ ve çevre illerden merkeze gelen vatandaşlar, karın keyfini çıkardı.

Kartepe'deki kayak merkezinde hafta sonu yoğunluğu!

Kayak merkezindeki otelin genel müdürü Önder Sıkıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kartepe’nin en yoğun günlerinden birini yaşadığını belirterek, kapasitelerinin üzerinde ziyaretçiye ulaştıklarını söyledi.

Türkiye'nin en iyi kayak otelleri!

YAZI ayrı kışı ayrı güzel denir ya, işte inanın ülkemiz de böyle. Yazın upuzun sahil şeridinde birçok tatil noktası varken, mevsim kış olunca kar tatili için de birçok otel ve kayak merkezi var.

Kayak merkezlerinde hafta sonu yoğunluğu!

Erzurum'daki Palandöken ve Konaklı ile Kars'taki Cıbıltepe kayak merkezlerinde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor. Bölgede aralıklarla etkili olan yağışın ardından kar kalınlıkları Konaklı'da 85 ve Palandöken'de 83 santimetreye ulaştı

Sarıkamış Toprak Hotel kayak sezonuna hazır!

SARIKAMIŞ'TA Alp'lerden sonra dünyanın en kaliteli kristal karına ev sahipliği yapan Bayraktepe'de yer alan Toprak Hotel, kayak sezonu hazırlıklarını tamamladı..

Kayak merkezlerinde son durum nedir?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı 285 santimetre ile Bursa'daki Uludağ'da, en düşük ise 20 santimetre ile Ankara'daki Elmadağ'da ölçüldü.

Kapadokya'da kültür, Erciyes'te kayak turizmi ile gelişiyor!

Peri bacaları ve de balonlarıyla ünlü Kapadokya ile 300 milyon avroluk master planının hayata geçirildiği Erciyes Dağı Kayak Merkezi aynı turizm paketi içinde pazarlanmaya başlandı.

Gediz Termal Kayak Merkezi, sezonu açtı!

İç Ege'nin en yüksek dağlarından olan Murat Dağı'nda. termal kaplıcalann da yer aldığı kayak merkezinde yeni sezon açıldı. Kütahya Valisi Şerif Yılmaz Ege bölgesindeki kayak tesislerinin eksik olduğunu belirtti.

Hasarek Kayak Merkezi 2015 sonunda faaliyete geçecek!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Hasarek Kayak Merkezi'nin 2015 yılı sonu itibariyle kayak sezonuna yetiştirilmesine yönelik çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Hasarek Kayak Merkezi’ndeki çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Ilgaz kayak Haberi

Ilgaz kayak

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, AA muhabirine, sezonu kapattıklarını söyledi.


Dünyada ve Türkiye'de olduğu gibi Ilgaz'da da bu yıl kar sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Yarım, kayak merkezinde sezonun yoğun geçmediğini belirtti.


Gelecek sezon kar yağışının az olması ihtimaline karşı "suni karlama" yapacaklarını anlatan Yarım, haziranda hazırladıkları projeyi uygulayacaklarını dile getirdi.


- Yıldıztepe, yaz aktivitelerine açık olacak


Yarım, Yıldıztepe'nin bin 500 rakımda bulunan, Türkiye'nin en iyi kayaklı koşu pistine sahip tek kayak merkezi olduğunu söyledi.


Bölgenin diğer merkezlere göre birçok avantajı bulunduğuna işaret eden Yarım, sözlerini şöyle tamamladı:


 ''Burası Türkiye'deki birçok kayak merkezine göre rakım ve konum bakımından farklı ve ayrıcalıklı. Burası bin 500 metre. Türkiye'de bilindiği üzere bin 500 rakımlı hiçbir kayak merkezi yok. Bu özelliği ile ayrıcalıklı. Biz bu rakım avantajını bu...