29 / 03 / 2024

2014 konut fiyatları

2014 konut fiyatları

Garanti Mortgage ve Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan Reidin Emlak Endeksleri'nün yaptığı analize göre, İstanbul'da konut satış fiyatları Ağustos ayında metrekare başına %1,81 oranında arttı.

Türkiye'de yeni konut fiyatları yüzde 8,35 arttı!

Reidin-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi raporuna göre, yeni konut fiyatları ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,40, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,35 yükseldi.

Konut fiyatları 2010'dan bu yana yüzde 50 zamlandı!

GYODER’in Temmuz ayı raporuna göre yeni konut fiyatları 2010’dan bu yana yüzde 50 oranında arttı. Son bir yılda satılan 100 konuttan 17’sini yabancılar aldı. Ödemelerin yarıdan fazlası senetle yapıldı.

Seda Hercan: Satışçıların motivasyonu her zaman yüksek olmalı!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Si Yapı Seda Hercan, satışların yanı sıra satış ofisi çalışanlarının motivasyonuna da değindi...

Murat Bozkurt: Piyasada çok fazla teneke müteahhit var!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Areas Pazarlama Murat Bozkurt, 2014'ün ikinci yarısıyla ilgili açıklama yaparken müteahhitlere de değindi...

Eli Aseo: Mevcut konjonktüre göre kendimizi ayarlamamız gerekiyor!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Bulvar İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Eli Aseo, konut fiyatlarına değinerek piyasa hangi fiyatı gerektiriyorsa o fiyattan ona göre satacağız, dedi.

Funda Gönülal: Kent merkezinde proje geliştirmek zor, satmak kolay!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Primist Gayrimenkul Geliştirme Funda Gönülal konuşmasında, kent merkezinde proje geliştirmenin zorluklarına değindi...

Cafer İnan: Ne yaparsak çözüm buluruzu düşünmeye başlamalıyız!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Mim Tanıtım Organizasyon Cafer İnan; 2014'ün 2. yarısıyla değerlendirirken yaparken ne yaparsak bir çözüm buluruz düşünmemiz lazım, dedi...

Konutta vade uzadı fiyatlar arttı!

Stoklann arttığı, yeni projelerin sayısının azaldığı Türkiye'de inşaat firmaları çareyi yeni kampanyalar yapmakta buldu. Peşinatın sıfırlandığı taksitlerin düştüğü projede fiyatlar yüzde 13,19 arttı vade uzadı yüzde 13,19 arttı.

7. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları gerçekleşti!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde Anthill B Kule Kat:54'te gerçekleşen Konutta Satış Pazarlama Buluşmaları'nın yedincisinde konutta 2014'ün 2. yarıyılı beklentileri ve de hedefleri hakkında konuşuldu...

Gayrimenkulde beklentiler öteleniyor!

Türkiye'de son dönemde yaşanan gelişmeler başta gayrimenkul ve inşaat sektörleri olmak üzere birçok sektörü olumsuz etkiliyor. Bu süreçte kimi inşaat şirketleri satış odaklı çalışmalara 2-3 ay kadar ara verdiler...

Nisan ayına kadar konut fiyatlarında artış yok!

Sektördeki bu büyümüye karşın, henüz maliyet artışları ise fiyatlara yansımadı. 2013 yılı Bina İnşaat Maliyet endeksi (BİME) yüzde 7. 2 işçilik endeksi yüzde 7.3, malzeme endeksi yüzde 7.1 artış gösterdi...

İnşaat malzemeleri fiyatlarındaki artış konut fiyatlarına yansır mı?

Kur artışına bağlı olarak inşaat malzemeleri fiyatlarında da yükselme yaşandı. Bu durumun konut fiyatlarına yansıması bekleniyor. Bazı sektör temsilcileri ise, artışı tolere etme kararı aldı

Türkiye genelinde yeni konut fiyatları yüzde 13,62 oranında arttı!

Garanti Mortgage’ın desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2013 Aralık ayı raporu yayınlandı. Türkiye genelinde yeni konut fiyatları yüzde 13,62 oranında arttı...

Konutta zam yok!

Yabancı yatırımcıların da etkisiyle satışların hızlandığı ve stokların azaldığı inşaat sektöründe, fiyatları yükseliş trendinde olan demir, çimento ve hazır beton gibi yapı malzemeleri yüzünden 2013 kârdan feragat edilen bir yıl oldu...

Türkiye’de reel konut fiyatları yüzde 6.4 yükseldi!

BIS'e göre 2014'ün son çeyreğinde enflasyondan arındırılmış konut fiyatları yüzde 6.4 yükselişle, Türkiye’yi G20’de en fazla artış gösteren üçüncü ülke yaptı.

Konut fiyatları Ocak ayında en çok Adana'da yükseldi!

Konut satışlarında 2014 Şubat ayına göre en yüksek fiyat artışı İstanbul'da gerçekleşti. Konut fiyatlarının Ocak 2015'e göre en fazla yükseldiği il ise Adana oldu.

Türkiye, 2015 konut fiyatlarında en fazla artış beklenen ülke oldu!

ING Uluslararası Araştırmalar tarafından her yıl gerçekleştirilen yıllık ‘Konut Fiyatları ve Konut Kredileri Araştırması’nın 2014 yılı sonuçları açıklandı. Türkiye, 2015 konut fiyatlarında en fazla artış beklenen ülke oldu.

Konut fiyatları dolar bazında kriz öncesi zirvesinin yüzde 20 altında!

2014 yıl sonu itibarıyla konut fiyatlarına ilişkin ilk istatistikler belli oldu. Emlak danışmanlık şirketi Reidin tarafından hazırlanmakta olan endekslere göre Türkiye’de 2014 yılında konut fiyatları dolar bazında ortalama yüzde 11.2 arttı.

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 20 arttı!

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği'nin (GYODER) emlak endeksleri Aralık 2014 raporuna göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti.

Konut fiyatlarında en yüksek artış İstanbul'da!

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği'nin (GYODER) emlak endeksleri Aralık 2014 raporuna göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti.

Konut fiyatları Aralık'ta en çok hangi ilde arttı?

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) emlak endeksleri Aralık 2014 raporuna göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış istanbul'da gerçekleşti.

Konut fiyatlarında en yüksek artış İstanbul'da oldu!

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) emlak endeksleri Aralık 2014 raporuna göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti.

Satılık konut fiyatlarında en yüksek artış İstanbul'da!

Mortgage Uzmanı Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Aralık ayı raporu yayınlandı. Satılık konut fiyatlarında en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti.

Moskova'da ikinci el konut fiyatları yüzde 47 geriledi!

Dolar bazında konut fiyatları Moskova’da yakın tarihin en düşük dönemini yaşıyor. Piyasanın en büyük oyuncularından olan İNKOM tarafından yapılan bir araştırmaya göre, ikinci el konut fiyatlarında 2014 yılında fiyatlar dolar bazında yüzde 47 geriledi.

İstanbul'da konut fiyatları 2014'te yüzde 25 arttı!

Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 16’ya, İstanbul’daki yıllık artış ise yüzde 25’e dayandı. En düşük yıllık değişimin gerçekleştiği düzey yüzde 3.55 ile Diyarbakır ve Şanlıurfa’da oldu.

Konut fiyatlarının en çok düştüğü ülke Yunanistan oldu!

Küresel emlak şirketi Knight Frank, 2014'te konut fiyatlarının en çok arttığı ve en fazla azaldığı ülkeleri sıraladı. Buna göre konut fiyatlarının en fazla değer kaybettiği ülke Yunanistan oldu.

Konut fiyatları en çok Şişli-Harbiye'de arttı!

İstanbul genelinde 2014 yılı içerisinde Beşiktaş - Bebek, Kadıköy - Bahariye, Sarıyer - Rumelihisarı ve Sarıyer -İstinye haricinde tüm bölgelerde işyeri metrekare fiyatları, konut fiyatlarının üzerinde bir hızla artıyor.

2014 konut fiyatları Haberi

2014 konut fiyatları

Konut fiyatları en çok İstanbul'da arttı. Yapılan araştırmayagöre İstanbul, fiyatların en çok yükseldiği il ünvanını kazandı. Araştırma sonuçlarına göre il bazında konut satış fiyatlarındaki artış şu şekilde oldu: Bursa'da %1,35; Antalya'da %1,28, İzmir'de %0,89, Adana'da %0,88, Kocaeli'de %0,75, Ankara'da da %0,57. Konut kredisi faiz oranları ise ortalama olarak aylık %0,92 seviyelerinde gerçekleşti.


Markalı Konutların Satışı Senet Karşılığı Yapılıyor

Ağustos ayında geçekleşen markalı konut projeleri satışlarının %22'si yabancılara yapıldığı görüldü. Markalıprojelerden yapılan konut satışları dağılımına bakıldığında konut alımlarının %25'inin peşin, %66'sının senet ve %9'unun konut kredisi kullanarak yapıldığı görüldü.



Kredi...