16 / 04 / 2024

2014 Sera Gazı Eğitimleri

2014 Sera Gazı Eğitimleri

Bakanlık, sera gazı emisyonlarının takibi ile ilgili olarak “Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Hakkında Yönetmelik” ile ‘‘Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi ve Raporlanması Hakkında Tebliğ’’ çalışmalarını tamamladı.

Limak Çimento, 3 boyutlu yazıcıda üretilen ‘LimakCement 3DC-101’ ürününü tanıttı!

​​​​​​​Limak Çimento, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 3 boyutlu beton yazıcılarında kullanıma uygun, yenilikçi ve aynı zamanda baskılanabilir harç serisinin ilk ürünü ‘LimakCement 3DC-101’ lansmanını gerçekleştirdi. Ürün, sera gazı emisyonlarının düşürülmesini amaçlıyor.

Gayrimenkul sektöründe gündem 'yeşil bina'!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Didem Eryar Ünlü bugünkü köşesinde Avrupa Birliği'nin, binalardan kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltmak amacıyla Binalarda Enerji Performansı Direktifi'ni değiştirme teklifini kaleme aldı. İşte Didem Eryar Ünlü'nün o yazısı...

Enerji kimlik belgeli bina sayısı 1 milyona yaklaştı!

En çok Enerji kimlik belgeli binaya sahip bina mega kent İstanbul, Ankara ve İzmir'de yer alıyor. Enerji kimlik belgeli binalar, sera gazı salınımını daha önceki senelerde yapılan binalara oranla yüzde 60 oranında azalttı.

Aziz Kocaoğlu'nun çevre hamlesi dikkat çekiyor!

Çevre yatırımları konusunda önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem kentteki sera gazı salımını minimuma indirmek hem de toprağı ve suyu korumak amacıyla peş peşe örnek projelere imza atıyor.

Enerji Kimlik Belgesi alan bina sayısı 742 bini aştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, binaların enerji kullanımı, yalıtım özellikleri, ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimi ile sera gazı salınımını gösteren Enerji Kimlik Belgesi verilen bina sayısı 742 bin 940 oldu.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ile sera gazı salınımı 115 bin ton azalacak!

İstanbul Boğazı altından geçerek Asya ve Avrupa kıtaları arasında kara ve demir yolu ulaşımı sağlayacak olan “3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli” projesi ile yıllık sera gazı salınımı 115.000 ton azalacak.

2014 yılında 700 bin binaya mantolama yapıldı!

Sadece 2014 yılında 700 bin haneye mantolama yapan sektör Türkiye’nin doğalgaz ithalatını 500 milyon metreküp düşürürken, çevreye salınan sera gazını 1.2 milyon metrekare azalttı.

2014 yılında 700 bin binada mantolama yapıldı!

Sadece 2014 yılında 700 bin haneye mantolama yapan sektör Türkiye’nin doğalgaz ithalatını 500 milyon metreküp düşürürken, çevreye salınan sera gazını 1.2 milyon metrekare azalttı.

Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede yol haritası belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin başkanlık ettiği ‘İklim değişikliği ve Hava yönetimi Koordinasyon Kurulu’nda alınan karar çerçevesinde Türkiye, 2030 yılında %21’e kadar sera gazı emisyon azaltımı yapabileceğini bildirdi.

Sera Gazı Emisyon Projeksiyonları Toplantısı Ankara'da yapıldı!

İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar Başkanlığında, ‘Sera Gazı Emisyon Projeksiyonları Uzman Grubu Çalışması Toplantısı’ 27-28 Temmuz 2015 Tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.

İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu toplandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "Yeni iklim anlaşmasını Kyoto Protokolü'nden ayıran özellik, sadece belli ülkelerden değil tüm taraf ülkelerden katkı beklenmesidir. Yani sera gazı salınımını azaltmasıdır" dedi.

2014 yılı 2. dönem Elektrik ve Doğal Gaz Fiyatları istatistikleri açıklandı!

Konutlarda 1 kWh elektrik için ikinci altı ayda ortalama 37,4 kuruş ödendi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı II. Dönem (Temmuz - Aralık) ‘Elektrik ve Doğal Gaz Fiyatları’ istatistiklerini açıkladı.

İstanbul 52 bin 43 binayla en çok enerji kimlik belgesini aldı!

Avrupa Birliği uyum süreci kapsamında zorunlu olan ve binaların enerji tüketimi ile sera gazı salınımını gösteren enerji kimlik belgesi Türkiye'de bugüne kadar 242 bin 533 bina için alındı.

2014 Sera Gazı Eğitimleri Haberi

2014 Sera Gazı Eğitimleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sera gazı emisyonları ile mücadelede eğitime ağırlık veriyor.


Bakanlık, sera gazı emisyonlarının takibi ile ilgili olarak “Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Hakkında Yönetmelik” ile ‘‘Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi ve Raporlanması Hakkında Tebliğ’’ çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda, toplam emisyonların yaklaşık %50’sinin tesis seviyesinde, çok hassas bir şekilde izlenmesi ve yaklaşık 3 bin adet tesisin, izleme, doğrulama ve raporlama sürecine tabi olması hedefleniyor. Ayrıca, Doğrulayıcı Kuruluşlar vasıtası ile tesis bazında, yerinde inceleme ve emisyon raporlarının doğruluğunun kontrolü sağlanmış olacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ilgili mevzuatın uygulanmasını daha etkin hale getirmek amacıyla internet tabanlı “İzleme Raporlama ve Doğrulama (MRV) veri yönetim sistemi”ni kurdu. MRV veri yönetim sistemi, Eylül 2014 itibariyle ilgili sektörün hizmetine sunulmuş olup söz konusu sisteme http://online.cevre.gov.tr adresinden ulaşmak...