24 / 04 / 2024

2015 doğalgaz indirimi

2015 doğalgaz indirimi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bakanından uzmanına kadar kesintisiz olarak 4,5 yıl dinlenen bir enerji sektörünü düşünün. Buna boyun eğmedik bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz" dedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken: İndirimler yeterli değil!

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, hazirandan bu yana petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün sevindirici olduğunu ve Türkiye'nin yaklaşık 6 aylık bir zaman içerisinde indirimlerden 5 milyar dolara yakın kâr elde ettiğini belirtti.

Nihayet beklenen gün yaklaştı! İşte doğalgaz faturalarında indirimin olacağı tarih

Doğalgaz indirimi için heyecanlı bekleyiş başladı! 20 Nisan 2023 tarihi sonrası doğalgaz faturalarında olması kuvvetle muhtemel indirim haberleri vatandaşı mutlu etti. İşte konu ile ilgili detaylar.

İstanbul'da doğalgaz indirimi faturaya nasıl yansıyacak? İndirim ne zaman geçerli olacak? 

İstanbul'da doğalgaz fiyatlarına yüzde 12,13 oranında indirim yapılacağı duyuruldu. Peki, İstanbul'da doğalgaz indirimi faturaya nasıl yansıyacak? İndirim ne zaman geçerli olacak? İşte detaylar...

İstanbullulara doğalgaz müjdesi! Bu indirimi kimse beklemiyordu!

Gelen son dakika haberine göre, İstanbul'da doğalgaz fiyatına yüzde 12 indirim yapılacak. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre; indirim 2023'ten itibaren geçerli olacak.

Doğalgaz indirimi üretimi ve ihracatı artıracak!

Sanayi sektörünün temsilcileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ve dünden itibaren geçerli olacak yüzde 10’luk doğalgaz indirimi sanayiciyi memnun etti.

Doğalgaz sayaçları tamir ücretleri 2016!

2016 yılında uygulanacak su, elektrik ve gaz sayaçları tamir ve ayar ücretleri hakkında tebliğ 27 Aralık 2015 tarihinde 29575 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte doğalgaz sayaçları tamir ücretleri 2016..

Doğalgaz sayacı ayar ücretleri 2016!

2016 yılında uygulanacak su, elektrik ve gaz sayaçlarının tamir ve ayar ücretleri 27 Aralık 2015 tarihinde bir tebliğ ile açıklandı. İşte doğalgaz sayacı ayar ücretleri 2016..

Doğalgaz para cezaları 2016!

2016 yılında uygulanacak doğalgaz para cezaları, 22 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 4646 sayılı doğalgaz piyasası kanunu tebliği ile açıklandı. İşte doğalgaz para cezaları 2016..

Doğalgaz sayaç açma kapama bedeli 2015!

Doğalgazın geç ödenmesi nedeni ile kapatılması ve yeniden açılması halinde açma kapama bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, doğalgaz sayaç açma kapama bedeli 2015 ne kadar?

Doğalgaz güvence bedeli ücreti 2015!

Doğalgaz abonelik sürecinde yapılan masraflar arasında doğalgaz güvence bedeli de yer alıyor. Peki, doğalgaz güvence bedeli ücreti nedir? Doğalgaz güvence bedeli ücreti 2015 ne kadar?

Doğalgaz güvence bedelini kiracı mı öder?

Doğalgaz aboneliği için Doğalgaz güvence bedeli ödeniyor. Peki, gayrimenkul kiralamalarında doğalgaz güvence bedelini kiracı mı öder? Ev sahibi mi öder? Doğalgaz güvence bedeli 2015 ne kadar?

Doğalgaz güvence bedeli ne kadar?

Taşınmaz mal satın alan ya da kiralayan kimselerin doğalgaz aboneliğini kendi adına alması gerekiyor. Abonelik için doğalgaz güvence bedeli ödeniyor. Peki, 2015 yılında meskenlerin doğalgaz güvence bedeli ne kadar?

Aliağa ve Bursa doğalgaz santrallerinin ihalesi ertelendi!

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ile Bursa Doğalgaz Santrali’nin özelleştirilme ihaleleri 20 Kasım 2015 tarihine ertelendi.

İlçelere doğalgaz götürülmesinde başvuru süresi uzatıldı!

Doğalgazın ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefi doğrultusunda, mevcut dağıtım bölgelerinin lisans kapsamı dışında kalan ve ilçelere doğalgaz ulaştırılmasını sağlamak amacıyla isteklilere verilen abone bedelini ödeme süresi Kasım 2015'e kadar uzatıldı.

2015 doğalgaz indirimi Haberi

2015 doğalgaz indirimi


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bakanından uzmanına kadar kesintisiz olarak 4,5 yıl dinlenen bir enerji sektörünü düşünün. Buna boyun eğmedik bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz" dedi.


Yıldız, Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Enerji Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen Enerji Piyasaları Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, ikili anlaşmalarla bir serbest üreticinin herhangi bir serbest tüketiciye enerjisini rahatlıkla satabildiğini, serbest tüketicinin de tedarikçisini rahatlıkla seçebildiğini söyledi.


Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına önem verdiklerinin dile getiren Yıldız, Türkiye'de tüketilen enerjide rüzgardan elde edilen elektriğin payının yüzde 10,5'e ulaştığını ifade etti. Yıldız, rüzgardan elde edilen elektrik sayesinde 850 milyon dolarlık daha az doğalgaz ithal edilmesini sağlandığını vurguladı. Enerji sektöründe bir çok tehditler de bulunduğuna değinen Yıldız, şöyle konuştu: "Usulsüz olarak...