24 / 04 / 2024

Doğalgaz güvence bedelini kiracı mı öder?

Doğalgaz güvence bedelini kiracı mı öder?

Doğalgaz aboneliği için Doğalgaz güvence bedeli ödeniyor. Peki, gayrimenkul kiralamalarında doğalgaz güvence bedelini kiracı mı öder? Ev sahibi mi öder? Doğalgaz güvence bedeli 2015 ne kadar?



Doğalgaz güvence bedelini kiracı mı öder?

Gayrimenkullere bağlanan abonelikler arasında doğalgaz aboneliği de yer alıyor. Eğer sokakta bu doğalgaz hattı varsa, abonelik işlemleri İGDAŞ internet sitesinden online olarak veya İGDAŞ Hizmet Binalarında bulunan Pazarlama Şefliklerinde yaptırılabiliyor.


Sokakta doğal gaz hattı yoksa; İGDAŞ Pazarlama Şeflikleri ile görüşerek veya 153 nolu İGDAŞ Çağrı Merkezi arayarak abonelik işlemleri başlatılabiliyor.


Abonelik için Doğalgaz güvence bedeli ödeniyor. Bu bedel, İGDAŞ’ın alacaklarını garanti altına alabilmek amacıyla mekanik sayaç kullanan abonelerden doğalgaz kullanım sözleşmesinin imzalanması sırasında aldığı bedel oluyor.


Peki, gayrimenkul kiralamalarında doğalgaz güvence bedelini kiracı mı öder? Ev sahibi mi?


Abone bir malik değil de kiracı ise, bu bedeli kiracı ödemek ile mükellef oluyor. Mekanik sayaç kullanan abonelerden abonelik sözleşmesinin imzalanması sırasında bir defaya mahsus olmak üzere, dağıtım şirketlerince alacaklarını garanti altına alabilmek amacıyla güvence bedeli alınmakta ancak ön ödemeli sayaç kullanan abonelerden ise güvence bedeli alınmamaktadır.


Doğalgaz güvence bedeli 2015..

Kombi+Ocak ve/veya Sıcak Su  443 TL

D. Gaz Sobası + Ocak ve/veya Şofben 443 TL

Kombi 357 TL/adet

D. Gaz Sobası 357 TL/konut

Merkezi Sistem 357 TL x BBS (Bağımsız Bölüm Sayısı)

Ocak ve/veya Şofben 86 TL



Gaz açma randevusu nasıl alınır?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön