26 / 04 / 2024

2015 gayrimenkul satışı gelir vergisi hesaplama

2015 gayrimenkul satışı gelir vergisi hesaplama

Gayrimenkul satışı gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların satışında doğan vergiler arasında yer alıyor. Peki, gayrimenkul satışı gelir vergisi ne kadar? İşte gayrimenkul satışı gelir vergisi hesaplama 2015...

Ankara gayrimenkul satışında zirveyi zorluyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı beş aylık gayrimenkul satış istatistiklerini açıkladı. Verilere göre Türkiye genelinde gayrimenkul satışları 2015 Mayıs ayına göre artış gösterdi.

Sema Pekdaş: Gayrimenkul satın alabilen bir belediye olduk!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “2015 yılında gelirlerimizde de yüzde 9,7’lik bir artış sağladık. Bu sayede bu yıl gayrimenkul satın alabilen bir belediye haline geldik” dedi.

TTA Gayrimenkul 3 ilde 3 gayrimenkulü satışa çıkardı!

tta Gayrimenkul A.Ş. Genel Müdürlüğü, Aydın, Erzincan ve Nevşehir'de bulunan 3 gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin son teklif verme tarihleri 29 Aralık 2015 olarak belirlendi.

GYODER, yabancılara gayrimenkul satışını değerlendirdi!

GYODER, Yüksek İstişare Kurulu’nda sektörün önemli konularını görüştü. 2015 yılı içerisinde 3. kez toplanan Kurul’da sektör verileri göz önüne alınarak, yabancıların Türkiye’de gayrimenkul satışları ile ilgili detaylar değerlendirildi.

TTA Gayrimenkul Gaziantep'te 4 gayrimenkulü satışa çıkardı!

tta Gayrimenkul A.Ş. Genel Müdürlüğü, Gaziantep Şehitkamil'de bulunan 4 gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin son teklif verme tarihleri 16 ve 29 Aralık 2015 olarak belirlendi.

2015'te satılan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenecek?

2015'te satılan gayrimenkulün vergisi GERÇEK kişilerin devamlılık arz etmemek koşuluyla yaptıkları gayrimenkul (ev, işyeri, arsa, arazi) satınşından elde ettikleri kazançlar, "değer artış kazancı" kabul ediliyor.

Ofton İnşaat Global 2015 Gayrimenkul Fuarı’nda yerini aldı!

Ofton İnşaat, Dubai’de düzenlenen Cityscape Global 2015 Gayrimenkul Fuarı’nda yüzde 65 satış başarısına ulaşan Elysium Art Şişli ve yeni rezidans projesi Elysium Dolapdere ile yabancı yatırımcılarla buluşuyor.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2015!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da taşınmazı tüketiciye devretmeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2

Gayrimenkul satışında değer artış kazancı 2015!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince; edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında değer artış kazancı 2015 ne kadar?

Gayrimenkul satışında tapu harcı 2015!

Gayrimenkullerin satış yolu ile devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Yapılan devir işlemi için belli oranlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. İşte gayrimenkul satışında tapu harcı 2015 ve hesaplama kuralı..

Gayrimenkul satışında gelir vergisi oranı 2015!

Gayrimenkul satışında ticari kazanç olarak tespit edilmeyen gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte gayrimenkul satışında gelir vergisi oranı 2015...

Gayrimenkul satışı gelir vergisi hesaplama 2015!

Gayrimenkul satışı gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların satışında doğan vergiler arasında yer alıyor. Peki, gayrimenkul satışı gelir vergisi ne kadar? İşte gayrimenkul satışı gelir vergisi hesaplama 2015...

Gayrimenkul satışı gelir vergisi istisnası!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde belli koşullarda satış gelir vergisi ödeniyor. Vergilendirmede istisna bedeli belirleniyor. Peki, gayrimenkul satışı gelir vergisi istisnası 2015 ne kadar?

2015 gayrimenkul satışı gelir vergisi hesaplama Haberi

2015 gayrimenkul satışı gelir vergisi hesaplama

Gayrimenkul satışı gelir vergisi hesaplama 2015!

Gayrimenkul satışı gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların satışında doğan vergiler arasında yer alıyor.  Vergi, edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. 


Bu sene 2014 yılında satılan taşınmaz mallar için satış gelir vergisi ödenecek. 2015 yılı içerisinde satılan taşınmaz mallar için gelir vergisi ise 2016 yılında ödenecek.


Vergide, her sene istisna bedeli belirleniyor. Yapılan hesaplamalara göre istisnadan yüksek kazancı olanlar vergi mükellefi olup, öncelikle beyanname vermek ile sorumlu oluyor. Beyannameler 1- 25 Mart tarihleri arasında veriliyor.


Değer Artışı Kazançlarına İlişkin İstisna Tutarı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinde yer alan değer artışı kazançlarına ilişkin istisna tutarı, 2015 takvim yılı gelirlerine uygulanmak üzere 10.600 TL olarak tespit edildi.


Gayrimenkul satışı gelir...