27 / 04 / 2024

2015 İcra yoluyla gayrimenkul satışında KDV oranı ne kadar

2015 İcra yoluyla gayrimenkul satışında KDV oranı ne kadar

İcra daireleri tarafından müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışları ile taşınmaz niteliğine haiz diğer mal ve hakların satışı KDV’ye tabi tutuluyor. İşte icra yoluyla gayrimenkul satışında KDV oranları..

Ev alacaklar dikkat! İcradan ucuz konut fırsatı!

İcra yoluyla el konulmuş ev, arsa, dükkan, tarla gibi taşınmazlar gerçek bedellerinden çok daha ucuz fiyatlara satılıyor. Basın İlan Kurumu aracılığıyla belirli bir tarihte ilana çıkarılan ve ihale gününe kadar ilanda tutulan gayrimenkuller için icra ihaleleri düzenliyor.

Ucuza konut sahibi olmak isteyenlere 'icralık ev' fırsatı!

İcra yoluyla el konulmuş ev, arsa, dükkan, tarla gibi gayrimenkuller gerçek değerlerinden çok daha ucuza icradan satışa sunuluyor. 

Ev almayı düşünenler dikkat! Fiyatlar yarı yarıya daha ucuz!

İcra yoluyla el konulmuş konutlar ihale ile satılıyor. İcradan ev satışı ihaleleri Basın İlan Kurumu'nda yayınlanıyor. İşte icradan ev almanın detayları...

İcradan piyasa fiyatının altında satılık evler!

İcra yoluyla el konulan evleri daha uygun fiyata almak isteyen kişiler ''İcradan ev veya konut nasıl alınır?'' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte icradan ev ve konut satın alırken dikkat edilmesi gerekenler...

İcra yoluyla satılan tarım arazileri meclise taşındı!

2015-2017 döneminde tarım kredisi kullanan çiftçi sayısına ve icra yoluyla satılan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu yazılı soru önergesi hazırladı..

İntema İnşaat 2015'e ait geçici vergi beyannamesini yayınladı!

İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama 1 Ocak ile 31 Aralık 2015 dönemine ait geçici vergi beyannamesine ilişkin Gelir Tablosu, Büyük Mükellefler Vergi Dairesine e-beyanname yoluyla verdi.

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti 2015!

Veraset ve intikal vergisi menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi halinde ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi 2. taksiti 2015 ne zaman ödenir?

Müzayede yoluyla yapılan satışlarda KDV!

İcra daireleri, mahkeme satış memurlukları, belediyeler ve diğer kamu veya özel hukuk tüzel kişileri tarafından müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışı KDV'ye tabi tutuluyor. İşte müzayede yoluyla yapılan satışlarda KDV oranı..

İcra ve iflas harçları 2015!

İcra ve İflas harçları, her sene yeniden belirleniyor. 2015 yılında uygulanan Yargı Harçları listesine göre, icraya başvurma harcı 27,70 TL olarak belirleniyor. İşte diğer icra ve iflas harçları 2015..

Haciz harcı 2015!

Alacaklı, borçludan borcunu haciz yolu ile talep edebiliyor. Bunun için alacaklı tarafından İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, ne kadar haciz harcı ödenir? İşte haciz harcı 2015..

Tapu bağış harç oranı 2015!

Bir taşınmaz malın mülkiyet hakkının kimde olduğunu gösteren tapuların devir işlemleri Tapu Müdürlüğünde yapılıyor. Devir işlemi satış yoluyla yapılabildiği gibi hibe (bağış) yolu ile de yapılabiliyor. İşte tapu bağış harç oranı 2015...

Miras vergisi hesaplaması 2015!

Gayrimenkullerin veraset yoluyla veya her ne şekilde olursa olsun ivazsız bir surette intikal etmesi halinde miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, miras vergisi ne kadar ödenir? İşte, miras vergisi hesaplaması 2015!

Miras vergisi 1. taksiti son ödeme tarihi 2015!

Türkiye’de bulunan malların veraset yoluyla veya herhangi bir suretle ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali için vergi ödeniyor. Peki, miras vergisi 1. taksiti son ödeme tarihi 2015 ne zaman?

2015 İcra yoluyla gayrimenkul satışında KDV oranı ne kadar Haberi

2015 İcra yoluyla gayrimenkul satışında KDV oranı ne kadar

İcra yoluyla gayrimenkul satışında KDV!

İcra daireleri, mahkeme satış memurlukları, belediyeler ve diğer kamu veya özel hukuk tüzel kişileri tarafından müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışları ile taşınmaz niteliğine haiz diğer mal ve hakların satışı KDV Kanununun 1/3-d maddesine göre KDV’ye tabi tutuluyor.


İcra yoluyla gayrimenkul satışında KDV oranları, 2014 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehber kapsamında açıklanıyor


Rehbere göre; Müzayede yoluyla satılan net alanı 150 m² ye kadar konutlar %1 oranında KDV’ye tabidir. 


150 m² lik alanın hesabında 30 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinin (E) bölümünde açıklandığı gibi, genel olarak duvar yüzlerinde 2,5 cm sıva bulunduğu kabul edilerek, proje üzerinde gösterilmiş bulunan kaba yapı boyutlarının her birinden 5 er cm düşülecektir.


Ancak, konutlarda kapı ve pencere şeritleri, duman ve çöp bacası çıkıntıları, ışıklıklar...