26 / 04 / 2024

2015 miras taksim sözleşmesi

2015 miras taksim sözleşmesi

Mirasbırakan, miras sözleşmesiyle mirasını veya belirli malını sözleşme yaptığı kimseye ya da üçüncü bir kişiye bırakma yükümlülüğü altına girebiliyor. İşte miras taksim sözleşmesi örneği 2015..

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Başkent Ankara'da 30 yıl boyunca kapıcılık yaptıktan sonra 2015 yılında vefat eden ve mirasçılarına Pursaklar'da 3 daire, Çankaya'da 8 daire, yüklü miktarda altın, 1 arsa, ve 700 bin TL bırakan Mehmet Kaşkaya'nın 5 çocuğu arasındaki miras davası 9 yıldır devam ediyor.

Mirasçılar hangi durumlarda borçlardan sorumludur?

Posta yazarı Tamer Heper, "Babam 2015 yılında vefat etti. Borcu varmış, alacaklı 1999 yılında avukata vermiş. Biz babamın borcu olduğunu bu zamana kadar bilmiyorduk. Babamdan hiçbir şey miras olarak kalmadı, borcu hariç. Ne yapmalıyım?" sorusunu cevapladı.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeniden açıldı!

2015'te yıkılarak yeniden inşa edilen Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bugün itibariyle tekrar hizmet vermeye başladı...

Taksim İlkyardım Hastanesi 11 Haziran'da açılıyor!

2015 yılında yenilenmek için yıkılan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 11 Haziran'da hizmete girmesi planlanıyor...

Taksim İlk Yardım Hastanesi 2018'de açılacak!

2015 yılında yıkımı gerçekleştirilen Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni yapılan binası son hali görüntülendi. 

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Turkcell Taksim Tepebaşı Plaza otel mi olacak?

Turkcell, şirketin kuruluşundan bu yana genel müdürlük binası olarak kullandığı Taksim Tepebaşı'ndaki binasından Eylül 2015'te taşındı. Turkcell Taksim Tepebaşı Plaza binasının otel olacağı ile ilgili haberler yapıldı.

İbrahim Cevahir'in mirası paylaştırıldı!

Cevahir Holding’in kurucusu müteahhit ve işadamı İbrahim Cevahir’in 21 Eylül 2015’te vefat etmesi sonrasında, çocukları arasında miras kavgası çıkmıştı.Vasiyetnamede Cevahir’in son arzusu olarak, varislerinin miras kavgasına girmemelerini istediği görüldü

Esenyurt inşaat mağdurlarından yeni imza kampanyası!

Seslerini yetkililere duyurmak için 7 Mart 2015 tarihinde Taksim'de ilk toplu eylemlerini gerçekleştiren inşaat mağdurları şimdi de change.org'ta bir imza kampanyası başlattı

Miras taksim harcı 2016!

Miras, iştirak halinde mülkiyet olarak yasal ve atanmış mirasçılara intikal ediyor. Kalan miras, mirasçılar arasında taksim edilebiliyor. Peki, miras taksim harcı 2016 ne kadar oldu?

İş GYO'dan Taksim Ofis Lamartine değerleme raporu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamu Aydınlatma Platfomu'nda 2015 değerleme raporlarıyla alakalı açıklama yaptı. İş GYO İstanbul Beyoğlu'nda yer alan Taksim Ofis Lamartine'ye ilişkin değerleme raporunu yayınladı.

Acıbadem Taksim Hastanesi hizmete açıldı!

Acıbadem Sağlık Grubu'nun yeni halkası Acıbadem Taksim Hastanesi genel amaçlı bir hastane olarak konumlandı. 2015 Ekim ayında hizmete açılan hastane, tıbbın tüm branşlarında hizmet veriyor.

Miras işlerine ait harçlar 2015!

Bir kimsenin vefatının ardından sahip olduğu gayrimenkuller miras olarak yasal mirasçılarına kalıyor. Ölen kimsenin bıraktığı mirası, mirasçılarına mirasçılık oranlarına göre paylaştırılıyor. Peki, miras işlerine ait harçlar 2015 ne kadar?

2015 miras taksim sözleşmesi Haberi

2015 miras taksim sözleşmesi

Miras taksim sözleşmesi örneği 2015!

Mirasbırakan, miras sözleşmesiyle mirasını veya belirli malını sözleşme yaptığı kimseye ya da üçüncü bir kişiye bırakma yükümlülüğü altına girebilir.


Mirasbırakan, malvarlığında eskisi gibi serbestçe tasarruf edebilir; ancak, miras sözleşmesindeki yükümlülüğü ile bağdaşmayan ölüme bağlı tasarruflarına veya bağışlamalarına itiraz edilebilir.


Miras sözleşmesi yapabilmek için ayırt etme gücüne sahip ve ergin olmak, kısıtlı bulunmamak gerekiyor.


Miras sözleşmesinin geçerli olması için resmî vasiyetname şeklinde düzenlenmesi gerekir. Sözleşmenin tarafları, arzularını resmî memura aynı zamanda bildirirler ve düzenlenen sözleşmeyi memurun ve iki tanığın önünde imzalarlar.


Miras taksim sözleşmesi örneği..


TARAFLAR :

......................... arasında aşağıdaki koşullarla bir miras taksim sözleşmesi akdolunmuştur.


İşbu sözleşmede ;


……...........……..” devreden “,

……............…….” devralan ” olarak anılacaktır.


KONU :


İşbu sözleşmenin konusu, ……….vefatı sonucunda devredenlerin kendilerine intikal eden, tapuda ………….adına kayıtlı olan ve edinilmiş mal rejimi gereği...