29 / 03 / 2024

2015 ortaklığın giderilmesi davası masrafları

2015 ortaklığın giderilmesi davası masrafları

Ortak mülkiyete konu olan taşınmazlarda anlaşmaya varılamadığı takdirde bu uyuşmazlık mahkeme yolu ile çözülebiliyor. Peki, açılan dava için ne kadar masraf yapılır? İşte ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2015..

Ortaklığın giderilmesi davası hangi durumlarda açılabilir?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ortaklığın giderilmesi davasını kaleme aldı. Peki ortaklığın giderilmesi davası kime açılabilir? İşte Tamer Heper'in konu ile ilgili o yazısı...

İzale-i şuyu nedir?

İzalei-i şuyu önemli bir hukuk terimidir ve bir davayı ifade eder. Ortaklığın giderilmesi davası olarak da adlandırılan bu dava kişisel mülkiyete geçilmesini sağlar. Peki izale-i şuyu davası nedir, hangi durumlarda açılı ve nasıl sonuçlanır? İşte izale-i şuyu ile ilgili bilgiler...

Miras ortaklığında arabulucuk nasıl işler?

Miras ortaklığının giderilmesinde arabuluculuk süreci, belirli bir işleyişe sahiptir. Bu süreç dava aşamasından önce, dava esnasında ve davadan sonra devreye girer. Dolayısıyla süreci takip etmek gerekir. İşte miras ortaklığının giderilmesi arabuluculuk sürecinin işleyişi hakkında önemli bilgiler...

İzale-i şüyu ne demek? Ortaklığın giderilmesi için ne yapılmalı?

İzaile-i şüyu, Türkçe karşılığı ortaklığın giderilmesi olarak ifade edilir. Taşınır veya taşınmaz mallarda ortaklığın sona erdirilmesi izale-i şüyu davası ile hukuken gerçekleşir. Kişisel mülkiyete geçişin sağlanmasına yarayan bu davanın resmen bazı kuralları vardır. 

Kiracı ve ev sahibi arasında tüm sorunları bitirecek yeni bir dönem başlıyor! Artık zorunlu olacak!

Kira, kat mülkiyeti, ortaklığın giderilmesi ve komşuluk uyuşmazlıklarında yılda 126 bin dosyayı arabulucunun çözüme kavuşturacağı ve bu uyuşmazlıklarda, 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren tarafların dava açmadan önce arabulucuya başvuracağı öğrenildi.

İşte Sony ve Honda ortaklığının ilk otomobili! Şimdiden sipariş kuyruğu oluştu!

Sony ve Honda ortaklığıyla üretilen Afeela ilk elektrikli otomobil modelini CES 2023 fuarında tanıttı. Merak edilen otomobil için şimdiden sipariş araştırmaları yapılırken Afeela’nın ne zaman sipariş alacağı da duyuruldu. İşte ayrıntılar…

Outdoor Factory ve L3DFX ortaklıklarını açıkladı!

İstanbul, Şikago, Münih, Cenova ve Taşkent'teki ofisleriyle temalı eğlence sektöründe dünya çapında başarılara imza atan Outdoor Factory, Disney Company, Universal Parks and Resorts, Jurassic World gibi ünlü eğlence markalarına kreatif stüdyo alanında hizmet veren L3DFX ile ortaklığını duyurdu.

Netflix'te kripto para dönemi! İşte WhiteBIT-Netflix ortaklığının detayları

Avrupa’nın en popüler kripto para borsalarından biri olan Ukrayna merkezli WhiteBIT,  abone sayısı ile dikkat çeken ve ikonik bir marka haline gelen Netflix ile bir ortaklık anlaşması imzaladı. Avrupa’daki kulanıcılar Netflix'e kripto para ile ödeme yaparak abone olabilecek!.

İzale-i Şuyu dava dilekçesi örneği 2022!

Ortaklığın giderilmesi davası, diğer bir ifadeyle izale-i şuyu davası hem taşınır hem de taşınmaz mallar adına açılan bir dava türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, İzale-i Şuyu dava dilekçesi nasıl yazılır? İşte İzale-i Şuyu dava dilekçesi örneği 2022...

Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Ortaklığın Giderilmesi Davası, ülkemizde genellikle miras hukuku bağlamında mirasçılar arasında sıklıkla karşılaşılan bir dava türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Uber, Rus Teknoloji Şirketi Yandex ile Ortaklığını Bitiriyor!

Uber, Yandex Taxi'deki pay satışını hızlandırma kararı alarak, ortaklığı sonlandıracaklarını açıkladı...

Miras bırakılan gayrimenkul için ortaklığın giderilmesi davası açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullerde ortaklığın giderilmesi davası açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

TSKB GYO'nun Beyoğlu Tahir Han davası sonuçlandı!

TSKB GYO'nun 53/72 hisse sahibi olduğu İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi 77 Ada, 57 Parsel üzerinde yer alan Tahir Han isimli taşınmaza ilişkin olarak 21 Aralık 2005 arihinde açılan "Ortaklığın Giderilmesi Davası"nda mahkemece "Ortaklığın Satış Yolu ile Giderilmesi" kararı verilmiş olup karar kesinleşti.

2015 ortaklığın giderilmesi davası masrafları Haberi

2015 ortaklığın giderilmesi davası masrafları

Ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2015!

Ortak mülkiyete konu olan taşınmazlarda anlaşmaya varılamadığı takdirde bu uyuşmazlık mahkeme yolu ile çözülebiliyor. Bunun için ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor.


Ortaklığın giderilmesi davasını hissedarlardan her biri ayrı ayrı açabileceği gibi birden fazla hissedar diğer paydaşlara karşı da açabiliyor.  Davanın davalısı ise diğer paydaşlar oluyor. 


Davalı durumunda olan paydaşların da davacılar gibi taşınmazdaki ortaklığın ne şekilde giderilmesi gerektiğine ilişkin talepte bulunma hakları bulunuyor.


Dava, taşınmaz hangi il ya da ilçe sınırlarında ise o yerin sulh hukuk mahkemesinde açılıyor. Bu davada kazanan ve kaybeden taraftan olmaması nedeniyle ortaklığın giderilmesi dava masraflarını tüm taraflar ödüyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2015 ne kadar?


Ortaklığın giderilmesi dava masrafları 2015..

-Payları oranında:

Yargılama giderleri ve vekalet ücreti, taraflara "payları oranında" yükletiliyor. (6. HD. 28.11.2005 T., E:...