28 / 03 / 2024

2015 paydaşlığın giderilmesi davasında harç

2015 paydaşlığın giderilmesi davasında harç

Taşınmaza paylı bir şekilde sahip olan kimselerin paydaşlığın giderilmesi için açtıkları ortaklığın giderilmesi davasında, yargılama masraflarına tüm hissedarların katılması gerekiyor. Peki, paydaşlığın giderilmesi davasında harç ne kadar?

Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Ortaklığın Giderilmesi Davası, ülkemizde genellikle miras hukuku bağlamında mirasçılar arasında sıklıkla karşılaşılan bir dava türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Konut satışları 2015 yılının üzerine çıkabilir!

Konut satışları ekimde en yüksek ikinci aylık rekorunu kırdı. Tam 130 bin konut satıldı ve aylık artış oranı yüzde 25’i buldu. Rakam Aralık 15’ten sonra ikinci en yüksek aylık satış. Muhtemelen bu yıl da konut satışı geçen yılın üzerine çıkacak.

Pana Yapı, 2015 yılının 'En Çok Satış Yapanlar' listesine girdi!

Gayrimenkul sektörünün başarılı firmalarından Pana Yapı, sektörü mercek altına alan ‘’Real Estate Stars Türkiye’nin Gayrimenkul Liderleri Zirvesi 2016’’ kapsamında 2015 yılının ciro bazında en çok satış gerçekleştiren firmaları arasında yerini aldı.

Halk GYO 2015 yıl sonu değerleme raporlarını yayınladı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Adım Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanan 2015 yıl sonu değerleme raporlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Vekon, Türkiye’nin 2015 yılı ihracat şampiyonları arasında!

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan 2015 yılının en başarılı markaları arasında, yaşam konteyneri, hafif çelik yapı ve yapısal çelik binaların tasarımını tek başına üstlenen Vekon yılın ihracat şampiyonları arasına girdi.

Akçansa’nın 2015 yılı cirosu 1,5 milyar TL’ye ulaştı!

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 2015 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre şirketin 2015 yılındaki satış geliri 1 milyar 469 milyon TL, dönem kârı ise 283 milyon TL olarak gerçekleşti.

TSKB GYO 2015 Yılı Olağan Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı'nı yayımladı!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 23 Mart tarihinde yapılacak genel kurulu toplantısı ile ilgili 2015 Yılı Olağan Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı'nı yayımladı.

İnşaat istihdam endeksi 2015 yılının son çeyreğinde yüzde 1,9 geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının son çeyreğine ilişkin inşaat iş gücü girdi endekslerini açıkladı. İnşaat istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 geriledi.

İdealist GYO 2015 yılı finansal tablolarını açıkladı!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 2015 yılına ait bağımsız denetimden geçmiş finansal raporlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.İşte şirketten KAP'a bildirilen denetlenmiş finansal tablolar...

Türker Proje 2015 yılı finansal raporlarını açıkladı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme A.Ş., 2015 yılı bağımsız denetimden geçmiş finansal raporlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. İşte şirketten KAP'a bildirilen raporlar...

Ortaklığın giderilmesi vekalet ücreti 2016!

Ortaklığın giderilmesi davası, paylı mülkiyete sahip olan paydaşlar tarafından taşınmazın satılması için açılıyor. Bu dava sulh hukuk mahkemesinde görülüyor. Peki, ortaklığın giderilmesi vekalet ücreti 2016 ne kadar?

Mehmet Altıntaş: 2015 yılının en karlı yatırımı gayrimenkul!

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Mehmet Altıntaş, 2015 yılının en verimli yatırımlarını açıkladı. Altıntaş 2016’da da en karlı yatırım aracının gayrimenkul olmasının beklendiğini söyledi.

Bartın’da, 2015 yılında 2 bin 960 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Bartın’da 2015 yılında toplamda 2 bin 960 konut satışı yapıldı. 2015 yılında ülke genelindeki konut satış rakamı ise 1 milyon 289 bin 320 olarak gerçekleşti.

2015 paydaşlığın giderilmesi davasında harç Haberi

2015 paydaşlığın giderilmesi davasında harç

Paydaşlığın giderilmesi davasında harç ne kadar?

Bir taşınmazın mülkiyet hakkı bir kimsede olduğu gibi; birden fazla kimsede de olabiliyor. Taşınmaza paylı bir şekilde sahip olan kimseler, paydaşlığın giderilmesi için dava açabiliyor.


Bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet veya kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için açılan ortaklığın giderilmesi davasında, yargılama masraflarına tüm hissedarların katılması gerekiyor. 


Sulh hukuk mahkemelerinde açılabilen dava için yetki; hakkında paydaşlığın giderilmesi davası açılacak olan taşınmaz hangi il ya da ilçe sınırlarında ise o yer sulh hukuk mahkemesinde oluyor. Peki, paydaşlığın giderilmesi davasında harç ne kadar?


Paydaşlığın giderilmesi davasında harç oranları..

-Payları oranında:

Yargılama giderleri ve vekalet ücreti, taraflara "payları oranında" yükletiliyor. (6. HD. 28.11.2005 T., E: 2005/9580, K: 2005/10903)


- Bu davalarda vekili bulunan tüm taraflar yararına avukatlık ücreti...