28 / 03 / 2024

Ortaklığın giderilmesi vekalet ücreti 2016!

Ortaklığın giderilmesi vekalet ücreti 2016!

Ortaklığın giderilmesi davası, paylı mülkiyete sahip olan paydaşlar tarafından taşınmazın satılması için açılıyor. Bu dava sulh hukuk mahkemesinde görülüyor. Peki, ortaklığın giderilmesi vekalet ücreti 2016 ne kadar?



Ortaklığın giderilmesi vekalet ücreti 2016!

Ortaklığın giderilmesi davası, paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her birinin, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebilme hakkı sonucunda açtığı dava oluyor.


Hissedarların paylaşmayı isteme hakkı, hukukî bir işlemle en çok on yıllık süre ile sınırlandırılabiliyor. Taşınmazlarda paylı mülkiyetin devamına ilişkin sözleşmeler, resmî şekle bağlı oluyor ve tapu kütüğüne şerh verilebiliyor.


Ortaklığın giderilmesi davası sulh hukuk mahkemelerinde açılıyor. Hakkında paydaşlığın giderilmesi davası açılacak olan taşınmaz hangi il ya da ilçe sınırlarında ise o yer sulh hukuk mahkemesinde oluyor. Peki, ortaklığın giderilmesi vekalet ücreti 2016 ne kadar?


Ortaklığın giderilmesi vekalet ücreti 2016!

Yargı Yerlerinde, İcra ve İflas Dairelerinde Yapılan ve Konusu Para Olsa veya Para ile Değerlendirilebilse Bile Maktu Ücrete Bağlı Hukuki Yardımlara Ödenecek Ücret


Ortaklığın giderilmesi için satış memurluğunda yapılacak işlerin takibi için 660,00 TL


Ortaklığın giderilmesi ve taksim davaları için 1.500,00 TL


Ortaklığın giderilmesi kıymet takdirine itiraz edilir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön