16 / 04 / 2024

2015 veraset ve intikal vergisi

2015 veraset ve intikal vergisi

Veraset ve intikal vergisi 3 sene boyunca ödeniyor. Senede ise iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İkinci taksitler için veraset ve intikal vergisi ödemeleri 5 gün sonra başlayacak..

Veraset ve intikal vergisi oranı 2015!

2015 yılına ait veraset ve intikal vergisi 1. taksiti ödemeleri 1 Mayıs 2015 itibariyle başlıyor. Peki, Veraset ve intikal vergisi nasıl hesaplanır? İşte veraset ve intikal vergisi oranları 2015...

9 soruda veraset ve intikal vergisi!

Miras kalan gayrimenkullerin doğurduğu vergisel sorumluluklar kapsamında veraset ve intikal vergisi hakkında mükellefler tarafından sıkça sorduğu sorular, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 9 soruda toplanıyor. İşte 9 soruda veraset ve intikal vergisi...

Veraset ve intikal vergisi muafiyeti 2015!

Veraset ve intikal vergisi, taşınmaz malların ivazsız bir şekilde bir kimseden başka bir kimseye iktisap etmesi halinde doğuyor. Veraset ve intikal vergisi muafiyeti 2015, Veraset ve intikal vergisi kanunu genel tebliği ile açıklanıyor..

Veraset ve intikal vergisi 2015!

Bir malın ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisine tabi tutuluyor. Vergi 3 sene boyunca, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi 2015 oranları..

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son gün bugün!

2015 yılı vergi takvimine göre 2015 yılı veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son gün bugün olup; mükelleflerin gün içinde mesai bitimine kadar ödeme yapmaları gerekiyor..

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 3 gün!

Mirasçıların ödemek ile mükellef olduğu veraset ve intikal vergisi için 2. taksit ödemeleri 30 Kasım 2015 tarihine kadar devam ediyor. Buna göre hala ödeme yapmamış mükelleflerin önünde son 3 günü bulunuyor...

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 8 gün!

Veraset ve intikal vergisi, menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi halinde mirasçılardan tahsil ediliyor. Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 8 gün bulunuyor..

Veraset ve intikal vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün!

Veraset ve intikal vergisi, 7338 sayılı kanun gereğince miras kalan taşınmaz mallar için ödeniyor. Ödemeler Kasım ayı sonunda bitecek. Buna göre, veraset ve intikal vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün bulunuyor..

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 2 hafta!

Miras vergisi olarak da bilinen veraset ve intikal vergisi menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi halinde ödeniyor.Veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 2 hafta bulunuyor..

2015 veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti ödemeleri de 1 Kasım itibariyle başladı. Vergi ödemeleri ay sonunda sona erecek. Buna göre, 2015 veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor..

Veraset ve intikal vergisi dilekçesi 2015!

Veraset ve intikal vergisi, Türkiye’de bulunan malların; ölüm, bağış ya da herhangi bir şekilde karşılıksız olarak bir kişinin mülkiyetinden diğer bir kişinin mülkiyetine geçmesi sonucu ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi dilekçesi..

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti 2015!

Veraset ve intikal vergisi menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi halinde ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi 2. taksiti 2015 ne zaman ödenir?

Veraset ve intikal vergisinin tarhı!

Veraset ve İntikal Vergisinin matrahı, intikal eden malların Vergi Usul Kanununa göre bulunan değerleri oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisinin tarhı nedir, Veraset ve intikal vergisinin tarhı nasıl belirlenir?

Veraset ve intikal vergisi gecikme cezası ne kadar?

Veraset ve intikal vergisi, 7338 sayılı kanun gereğince vergi, 3 sene boyunca senede iki eşit taksit olmak üzere toplamda 6 taksitte ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi gecikme cezası ne kadar?

Veraset ve intikal vergisini kim öder?

Veraset ve intikal vergisi, 7338 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Kasım ayı itibariyle verginin 2. taksit ödemeleri yapılıyor. Peki, veraset ve intikal vergisini kim öder?

Veraset ve intikal vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi halinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. 2015 yılı vergi takvimine göre veraset ve intikal vergisi 2. taksit ödemeleri başladı..

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri yarın başlayacak!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya her ne şekilde olursa olsun ivazsız bir surette intikal etmesi halinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. 2015 yılı ikinci taksitler için veraset ve intikal vergisi ödemeleri yarın başlayacak..

2015 veraset ve intikal vergisi Haberi

2015 veraset ve intikal vergisi

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri 5 gün sonra başlayacak!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya her ne şekilde olursa olsun ivazsız bir surette intikal etmesi halinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor.


Miras vergisi olarak da bilinen veraset ve intikal vergisi 3 sene boyunca ödeniyor. Senede ise iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. 


Verginin ilk taksiti Mayıs ayında ödeniyor. Miras vergisi 2. taksit dönemi ise Kasım ayı olup ödemelerin bu ay içerisinde yapılması gerekiyor. Buna göre, veraset ve intikal vergisi ödemeleri 5 gün sonra başlayacak.


Veraset ve intikal vergisinin mükellefleri, veraset yoluyla ya da ivazsız bir suretle mal intikal eden gerçek ve tüzel kişiler oluyor. Miras vergisi ödemeleri için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Veraset yoluyla intikal eden mal, istisna haddinin altında kalsa dahi beyanname veriliyor.


Veraset...