19 / 04 / 2024

2016 çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi

2016 çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi

Belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödenen ve çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

2016 emlak ve çevre temizlik vergisi için son 1 hafta!

Emlak ve çevre temizlik vergisi mükelleflerinden henüz ödeme yapmamış olanların vergi borcunu 30 Kasım'a kadar ödemeleri gerekiyor. Buna göre vergi ödemeleri için son 1 hafta kaldı..

2016 emlak ve çevre temizlik vergisi için son 15 gün!

Gayrimenkuller için ödenmesi gereken emlak ve çevre temizlik vergisinin bu yılki ikinci taksit ödemelerine 1 Kasım'da başlandı. 2016 emlak ve çevre temizlik vergisi için son 15 gün kaldı..

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri!

2016 Kasım ayı vergi takvimine göre, 1 Kasım'da emlak ve çevre temizlik vergisi için 2. taksit dönemi başladı. Vergiler 30 Kasım tarihine kadar ödenebilecek.

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit dönemi yarın başlıyor!

Emlak vergisi ve çevre temizlik vergisinin 2016 yılına ait 2. taksit ödeme dönemi yarın başlıyor. Ödemeler 1 - 30 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti iki hafta sonra başlıyor!

2016 yılı içerisinde iki taksit halinde ödenebilen emlak ve çevre temizlik vergisi için ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenmişti. Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit dönemi ise iki hafta sonra başlıyor.

Çevre temizlik vergisi yapılandırma 2016!

6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun gereğince çevre temizlik vergisi de dahil beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş vergiler yapılandırılabiliyor..

2016 yılı çevre temizlik vergisi nasıl ödeniyor?

Çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödeniyor. Bu vergi arsa ve araziler için ödenmiyor. Peki, 2016 yılı çevre temizlik vergisi nasıl ödeniyor?

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisinde son gün 31 Mayıs!

Aliağa Belediyesi, 2016 yılı emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. taksit ödeme süresinin 31 Mayıs 2016 Salı günü mesai bitiminde sona ereceğini duyurdu.

Çevre temizlik vergisi ilk taksit son ödeme tarihi 2016!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun mükerrer 44 üncü maddesi gereğince ödenen çevre temizlik vergisi, yalnız işyeri ve meskenler için ödeniyor. Arsa ve arazi sahipleri bu verginin sorumlusu olmuyor.

Çevre temizlik vergisi tarifesi 2016!

Belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmazlar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. İşte çevre temizlik vergisi tarifesi 2016..

Çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi 2016!

Belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödenen ve çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Çevre temizlik vergisi hangi aylarda ödenir 2016?

Çevre temizlik vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergi konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi hangi aylarda ödenir 2016?

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2016!

2016 yılı Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri 1 Mart'ta başladı. 31 Mayıs'a kadar devam edecek ilk taksit dönemi için ödeme dönemi devam ediyor..

2016 çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi Haberi

2016 çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi

Çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi 2016!

Belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödenen çevre temizlik vergisi konut ve işyerleri için ödenirken, arsa ve araziler için ödenmiyor.


Ayrıca kullanımda olan taşınmazlar için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Boş olan yapılar vergiden muaf tutuluyor. Bunun için belediyeye bir bildirim verilmesi gerekiyor.


Verginin mükellefi ise taşınmazın sahibi değil kullanıcısı oluyor. Eğer taşınmazda kiracı varsa ödemelerden kiracı sorumlu oluyor. 


Çevre temizlik vergisi için ödenecek bedel taşınmazın türüne ve grubuna göre hesaplanıyor. Çöp vergisi evlerde su faturalarına yansıtılırken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapı için belediyede ödenmesi gerekiyor. 


Peki, çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir? Çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?


Çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksit...