20 / 04 / 2024

2016 kira borcu için ihtarname örneği

2016 kira borcu için ihtarname örneği

Kiracı, kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Aksi halde mal sahibinden aldığı ihtarlar tahliyesine neden olabiliyor. İşte borcun ödenmemesi halinde gönderilecek kira borcu için ihtarname örneği..

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracılarını nasıl çıkartacağı ile ile ilgili araştırma yapıyor. Avukat Tarık Çakmak, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira borcu nedeniyle tahliyeyi yazdı. Peki kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Sakın bunu yapmayın, mahkemelik olabilirsiniz!

'Kiracı sözleşme bitmeden evden çıkabilir mi?' sorusunun yanıtı milyonlarca ev sahibi ve kiracı tarafından merak ediliyor. Peki kiracı sözleşme sona ermeden daireden çıkarsa, kira borcu devam eder mi? İşte ayrıntılar...

Bursaspor’un Timsah Arena için 3.6 milyon TL'lik kira borcu olduğu öğrenildi!

Timsah Arena Stadyumu'nun işletmecisi Bursaspor Kulübü Derneği'nin 2019 ve 2020 yıllarını kapsayan toplam 3 milyon 644 bin 697 Türk Lirası birikmiş kira borcu olduğu öğrenildi. 

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar 4 yıldır kiralarını ödemiyor!

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, 4 senedir kiralarını ödemiyor. 2020'de ödenmeyen kira borcu 16 bin Euro daha arttı.

Didem Kınalı kira borcu için cipini satıyor!

Bir süredir maddi konularda zorluk çeken Didem Kınalı kira ve fatura borcu nedeniyle cipini 485 bin TL'ye satışa çıkardı. 

Defne Samyeli yeni ev arıyor!

Kira borcu nedeniyle ev sahibi Yusuf Araz ile mahkemelik olan Defne Samyeli ev arayışına girdi.

Ev sahibiyle sorun yaşayan Defne Samyeli'den korunma talebi!

Bir süredir ev sahibi Yusuf Araz ile kira borcu nedeniyle sorunlar yaşayan Defne Samyeli, mahkemeye korunma talebinde bulundu. 

Salgın kiracıları vurdu! İngiltere'de 750 bin ailenin kira borcu var!

Merkezi Londra’da bulunan düşünce kuruluşu Resolution Foundation tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de Ocak 2021 tarihi itibarıyla 750 bin ailenin kira borcunun olduğu belirtildi.

Veli Ağbaba: Esnafın birikmiş kira borcu devlet tarafından karşılansın!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, parti genel merkezi önünde yaptığı konuşmada esnafın kira borcunun devlet tarafından karşılanması gerektiğini dile getirdi.

Kira borcu olanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Kardeşimin kira sözleşmesine ben de kefil olmuştum. Sözleşme bir yıllıktı ama kardeşim bir yıldan sonraki aylardan itibaren kiralayana borçlanmış. Şimdi beni de icraya verdiler. Peki kefillik bir yıllık değil miydi?' sorusunu yanıtladı.

Sanayicilerin kira borcu için özel bankalara çağrı!

Türkiye Genç İşadamları Derneği Başkanı Anıl Alirıbu dönemTürkiye Genç İşadamları Derneği Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu, koronavirüs sürecinde, finansman yükünü kamu bankalarının aldığını, ancak artık özel bankaların da devreye girmesi gerektiğinden bahsetti.

Koronavirüsten kira borcu silinir mi?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çıkarılan kanunla kira borçları siliniyor mu? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kira borcu olanlara 3 aylık süre!

Koronavirüsle mücadele kapsamında düzenlemelerin de eklendiği Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

2016 kira borcu için ihtarname örneği Haberi

2016 kira borcu için ihtarname örneği

Kira borcu için ihtarname örneği!

Kiracı kira sözleşmesi süresi boyunca kira bedelini ve aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor.


Kiracı, bir yıldan kısa süreli kira sözleşmelerinde kira süresi içinde; bir yıl ve daha uzun süreli kira sözleşmelerinde ise bir kira yılı veya bir kira yılını aşan süre içinde kira bedelini ödemediği için kendisine yazılı olarak iki haklı ihtarda bulunulmasına sebep olmuşsa kiraya veren, kira süresinin ve bir yıldan uzun süreli kiralarda ihtarların yapıldığı kira yılının bitiminden başlayarak bir ay içinde, dava yoluyla kira sözleşmesini sona erdirebilir.


İ H T A R N A M E


İHTAR EDEN :....................................


MUHATAP :..................................... 


KONU : .................... ayı kira bedeli .................-TL’nin...